Το έργο της σπουδαίας θεατρίνας Σπεράντζας Βρανά «Το τίμιο μπορντέλο», σε θεατρική απόδοση – προσαρμογή του Κώστα Παπαπέτρου και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Λιακόπουλου, έρχεται στο θέατρο Αλκμήνη, από την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024, για 7 παραστάσεις!

Η Ρηνούλα. Η μαθήτρια με την μπλε ποδιά, που από μικρή ηλικία, γοήτευε τους άνδρες, αποφάσισε να μεγαλώσει με τον τρόπο που η ίδια η ζωή της έδειξε από νωρίς. Η Ρηνούλα που έγινε Πεπίτα και κατέληξε Ρόζα. Η ζωή της, ο έρωτας που, από πολύ νωρίς, έγινε δουλειά και η δουλειά που μπλέχτηκε με τον έρωτα. Η επιβίωση, οι σκέψεις και η ελπίδα. Μια γυναίκα που μπήκε από μικρή στον κόσμο των κόκκινων φαναριών, που κατάφερε να επιζήσει και να ανελιχθεί, να γίνει η κυρία της ζωής της, να μπει, χωρίς να φοβηθεί, στα μονοπάτια του πληρωμένου έρωτα, των βίτσιων, που δε ντράπηκε να ικανοποιήσει τις ορέξεις του κάθε πελάτη, προκειμένου να πετύχει τον σκοπό της… την απόκτηση του δικού της ΄΄ σπιτιού ΄΄, της δικιάς της επιχείρησης. Που έγινε κυρία της ζωής της κάνοντας ο,τι χρειαστεί. Και μέσα σε όλα αυτά, το κρυφό της μυστικό, ένα μυστικό που από πολύ νέα αποφάσισε να φυλάει αλλά και να ψάχνει για όσο ζει… η κόρη που αποχωρίστηκε μικρή. Η κόρη που έψαχνε και συνεχίζει να ψάχνει.

Το έργο μιλά, για τον κόσμο της πορνείας, κόσμο, που αποτελεί ταμπού ακόμη και σήμερα. Πελάτες με ακραίες απαιτήσεις και βίτσια, μαντάμες που εκμεταλλεύονται την ανάγκη κοριτσιών, κρατώντας τους χρήματα από τον κόπο και την διάθεση του κορμιού τους, πόνος, σκληρή ζωή, μα και στιγμές τρυφερότητας, όταν σβήνουν τα κόκκινα λαμπάκια. Κρυφές σκέψεις και μυστικά, που δεν μαρτυράς ούτε στον ίδιο σου τον εαυτό…  Όλα σε μια Ελλάδα, που δεν έχει ακόμη μάθει να αποδέχεται και να συγχωρεί, που στιγματίζει δείχνοντας με το δάχτυλο όσους επιλέγουν να ξεφύγουν από το συνηθισμένο, από το αποδεκτό. Εκείνους που ξέρουμε πως υπάρχουν μα… αρνούμαστε να τους κοιτάξουμε κατάματα.

Στοιχεία Παράστασης:
Θεατρο ΑΛΚΜΗΝΗ ( σκηνη Secret Room )
Αλκμηνης 8, 11854
Τηλεφωνο 2103428650
Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας, ο μονόλογος
Θεατρική διασκευή από το βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά ”Το τίμιο μπορντελο”: Κώστας Παπαπέτρος
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Λιακόπουλος
Σκηνικό- Κοστούμι: Γιώργης Κοντοπόδης
Μουσική σύνθεση: Άγγελος Ανδρεόπουλος
Το τραγούδι «Μυστικό» ερμηνεύει η Βασιλική Σούτη σε στίχους Αλέξανδρου Λιακόπουλου.
Φωτογραφίες: Γιώργος Λυμπερόπουλος
Στο ρόλο της Ρόζας η Δανάη Καλοπήτα.
Ημέρες και ώρα παραστάσεων : Τετάρτη στις 20 : 15
Τιμή εισιτηρίου : 12 ευρώ ( γενική είσοδος )
Διάρκεια παράστασης : 70 λεπτά
Από την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου έως και την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου
Προπώληση : στο ταμείο του θεάτρου Αλκμήνη

https://www.ticketservices.gr/event/to-mporntelo-tis-mantam-rozas/