Γράφει η Άννα Παχή

Βασισμένη στο ομώνυμο, γλυκύτατο βιβλίο της Ελπίδας Μηναδάκη – που έκανε τη διασκευή και την επιμέλεια – η παράσταση «Το ταξίδι της Κόκκινης Ομπρέλας» βάζει μικρούς και μεγάλους μέσα σε ένα από τα πιο ονομαστά μουσεία του κόσμου και τους ταξιδεύει τόσο στα αρχαία χρόνια, όσο και στα αναγεννησιακά.

Μια κόκκινη ομπρέλα ξεχνιέται στο μουσείο. Το βράδυ, που όλα ζωντανεύουν, η ομπρέλα, κι εμείς μαζί της, μαθαίνουμε την ιστορία της Αφροδίτης, γνωρίζουμε το ζωγράφο που πέρασε εξαιτίας της στην αιωνιότητα και στο ταξίδι αυτό, συναντούμε μυθικά πλάσματα, προστάτες της Τέχνης αλλά και απλούς ανθρώπους που, ίσως να μην είναι τόσο απλοί τελικά.

Η Μάνια Βλαχογιάννη, ταλαντούχα πολύ-καλλιτέχνης, crossover τραγουδίστρια, ηθοποιός, χορεύτρια και άλλα πολλά, αναλαμβάνει το δύσκολο ρόλο της Αφροδίτης – και όχι μόνο. Τραγουδά και χορεύει, αλλάζοντας με ευκολία ρόλους και πρόσωπα, γεμίζοντας τη σκηνή με την υπέροχη φωνή της. Η Ρένα Τσουρή, ζωηρή και ευρηματική Κόκκινη Ομπρέλα – και όχι μόνο! – μεταμορφώνεται σε Σάντρο Μποτιτσέλη μέχρι να πεις κύμινο. Οι δυο τους καταφέρνουν να ξεσηκώσουν τα πιτσιρίκια του κοινού, που συμμετέχουν στα δρώμενα, απαντούν σε ερωτήσεις κι ανεβαίνουν στη σκηνή.

Η σκηνοθεσία του Γιώργου Δουργούτη είναι ευφάνταστη, με ρυθμό και κέφι. Είναι φανερό άλλωστε ότι όλοι οι συντελεστές δίνουν σε κάθε παράσταση τον καλύτερό τους εαυτό.

«Το ταξίδι της Κόκκινης Ομπρέλας» δεν είναι υπερπαραγωγή. Είναι παράσταση όπου ξεχειλίζει το ταλέντο, η φαντασία και η αγάπη για τα παιδιά και το θέατρο. Το καταλαβαίνεις αυτό, καθώς φεύγοντας, χαμογελάς για πολλή ώρα μετά.  Δεν είναι τυχαίο, που το έργο βρίσκεται υπό την αιγίδα της Unesco. Να πάτε.

Κάθε Σάββατο στις 15.30 στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον.

Η παράσταση μπορεί να πραγματοποιηθεί ειδικά για τα σχολεία και τις καθημερινές, καθώς και στον χώρο των σχολείων, κατόπιν συνεννόησης.

Παίζουν: Μάνια Βλαχογιάννη, Ρένα Τσουρή

Σκηνοθεσία: Γιώργος Δουργούτης

Θεατρική Διασκευή & Επιμέλεια: Ελπίδα Μηναδάκη

Πρωτότυπη Μουσική-Σύνθεση: Αριστέα Ανύση

Ενορχήστρωση: Σπύρος Κολαϊτης

Σκηνικά-Ζωγραφική: Αγγελική Ερήμου

Κοστούμια: Χρύσα Φίλη

Σκηνικά Αντικείμενα: Αγγελική Φωστίνη

Χορογραφίες: Κλεοπάτρα Ζαριφοπούλου

Υπευθ. Επικοινωνίας: Ελευθερία Καμπούρογλου

Δημόσιες Σχέσεις: Άννα Κότση

Εισιτήριο: 7 ευρώ

 Διάρκεια Παράστασης: 50 λεπτά

 Για ομαδικά εισιτήρια, επικοινωνείτε με το 6983930220.

Υπεύθ. παραστάσεων: Ισαβέλλα Αναστασίου-Αριστέα Ανύση

Τεχνοχώρος Εργοτάξιον

Διογένους 1, Άγιος Δημήτριος. Δίπλα στο μετρό Δάφνης. Διατίθεται χώρος στάθμευσης για περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων.