“Το ταξίδι των χαμένων πραγμάτων” είναι μια χορό-θεατρική παράσταση για όλες τις ηλικίες, από 6 έως 106 ετών, που πραγματεύεται το θέμα της “απώλειας”.

Της απώλειας αντικειμένων, ανθρώπων, των ονείρων, των ευκαιριών και ίσως της ίδιας της παιδικότητας. Μέσα από την οπτική των παιδιών και με διαδραστικό τρόπο μέσω του εργαστηρίου που προσφέρεται πριν, η παράσταση χρησιμοποιεί ακατέργαστο υλικό και σκέψεις των παιδιών μέσα στο έργο.

Υπόθεση :

Η ιστορία εξελίσσεται σε ένα χώρο που θυμίζει μια σκονισμένη σοφίτα ενός παλιού οικογενειακού σπιτιού. Καθόλη τη διάρκεια του έργου, αρχίζουν να ξετυλίγονται οι σχέσεις μεταξύ τριών αδελφών καθώς περιηγούνται στον χώρο αλλά και στον χρόνο ,που θα γεμίσει νοσταλγία, φαντασία, μυστικά, αναμνήσεις και μυστήρια . Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, έρχονται αντιμέτωπες με μικρές αλλά και μεγαλύτερες απώλειες, που κυμαίνονται από την απώλεια αγαπημένων προσώπων και αγαπημένων αντικειμένων μέχρι την απώλεια της σύνδεσης μεταξύ τους, ακόμη και την απώλεια του ίδιου του χρόνου και της παιδικότητας.

Πώς αυτές οι τρεις νεαρές γυναίκες βρίσκουν στήριξη και παρηγοριά η μία μέσα από την άλλη, ενώ παράλληλα αναπτύσσουν τις δικές τους ταυτότητες;

Μέσα από ένα μείγμα χιούμορ και ποίησης, ακροβατικών και μίμησης, αυτή η παράσταση ταξιδεύει το κοινό σε ένα φανταστικό ταξίδι όπου υπάρχει χώρος για έντονες αντιθέσεις: γέλιο και δάκρυα, θυμό και αποδοχή.

Συντελεστές

Ερμηνεία/ Σύλληψη : Ισμήνη Slijper, Μυρσίνη Τζαβάρα, Αγγελική Σακελλαρίου

Φωτιστική Επιμέλεια : Γιώργος Σιντόσης

Δημιουργία αφίσας – προωθητικού υλικού : Αριάδνη Παπουτσάκη

Τρέιλερ- βίντεο : Άρτεμις Τζαβάρα

Εισιτήρια/διοργάνωση: ΚΟΙΝΣΕΠ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ALTERA VITA

“Το ταξίδι των χαμένων πραγμάτων ” : ένα παιδικό εργαστήριο με θέμα την απώλεια

Ηλικίες : 8-12 ετών
Διάρκεια: 1 ώρα
Δηλώσεις συμμετοχής /πληροφορίες :

e-mail : sistersprojectgreece@gmail.com , τηλ:  6986939218

 Ημερομηνίες:
> 10-12 ετών – ΣΑΒ 06/01/24 : 18:00-19:00
> 8-9 ετών – ΚΥΡ 07/01/24 : 12:00-13:00

Περιγραφή Εργαστηρίου :

“Τι χάνω; Τι έχασα; Τι θα χάσω; Πώς το βρίσκω;

Τι σημαίνει είμαι μόνη/ος μου;

Τι σημαίνει δεν είμαι μόνη/ος μου;”

Είναι κάποια από τα ερωτήματα που εξερευνούμε σε αυτό το εργαστήριο.

Πριν από την ενδεχόμενη παράσταση προσφέρεται από τις ερμηνεύτριες ένα παιδικό εργαστήριο που πραγματεύεται την έννοια της ” απώλειας” μέσα από την οπτική ενός παιδιού. Μέσω παιχνιδιών , φανταστικών ιστοριών , θεατρικό παιχνίδι , ανοιχτή συζήτηση και αυτοσχεδιασμό τα παιδιά έρχονται πιο κοντά στο έργο μας ,παίζοντας διπλό ρόλο ως συμμετέχοντες και ως πηγές έμπνευσης για εμάς, τις ερμηνεύτριες. Στην τελική φάση του εργαστηρίου, τους θέτουμε ένα ερώτημα που προκαλεί σκέψη: “Τι έχουν χάσει οι μεγάλοι;” Οι απαντήσεις τους γίνονται αναπόσπαστο μέρος της παράστασης, που ενσωματώνεται απρόσκοπτα για να προσθέσει βάθος και προοπτική στην αφήγηση.

Συντονίστριες εργαστηρίου: Αγγελική Σακελλαρίου (εργοθεραπεύτρια) , Ισμήνη Slijper (δασκάλα χορού) , Μυρσίνη Τζαβάρα (performer)

Ημέρες & ώρες παραστάσεων

Σάββατο 6 Ιανουαρίου στις 19.30 (εργαστήριο 18.00-19.00)

Κυριακή 7 Ιανουαρίου στις 13.30 (εργαστήριο (12.00-13.00)

Εισιτήρια :

https://www.more.com/to-taksidi-ton-xamenon-pragmaton/

 

>Για παιδιά :
Εργαστήριο & Παράσταση : 8€
Αδερφάκια Εργαστήριο & Παράσταση : 6€/παιδί
Παράσταση: 6€
Αδεφάκια Παράσταση : 5€/παιδί

>Για μεγάλα παιδιά (18+) :
Μειωμένο (Φοιτητικό, ΑμεΑ, Ανέργων): 8€
Κανονικό : 10€

Πρόσβαση στο θέατρο

Το H.ug Space (Μελιταίων 14, Α. Πετράλωνα) βρίσκεται σε κεντρικό σημείο των Πετραλώνων, σε ελάχιστη απόσταση από τον σταθμό ΗΣΑΠ. η πρόσβαση είναι εφικτή μέσω λεωφορείου ή αυτοκινήτου. δυστυχώς, ο χώρος δεν είναι προσβάσιμος σε άτομα με κινητική αναπηρία.

https://maps.app.goo.gl/k3X3evhgFwMiWYBF8

Social media

Facebook : The Sisters Project

Instagram : sisters_project_greece