Βασισμένη στο μυθιστόρημα της Μαργαρίτας Καραπάνου «Ο Υπνοβάτης» είναι η παράσταση «Τρίπτυχο. Σπουδή στην αδράνεια» που παρουσιάζει η νεοσύστατη Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Micrographia, σε δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία της Δήμητρας Δερμιτζάκη. Πρόκειται για μια ερευνητική δουλειά που εξετάζει τις κοινωνικές παθογένειες της εποχής, με διεισδυτική ματιά αλλά και χιούμορ.

Από 1 έως και 26 Φεβρουαρίου στο Πρώην Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ.

…για την πλοκή

Σε ένα άτυπο προθάλαμο του Παραδείσου, σε ένα σύγχρονο Καθαρτήριο, συντελείται μια νέα Αποκάλυψη με πρωταγωνιστές μια ομάδα καλλιτεχνών που αναζητούν έναν νέο Μεσσία. Και τον βρίσκουν. Το πρόβλημα είναι πως ο κόσμος για άλλη μια φορά δεν θα τελειώσει. Κι εκείνοι θα πρέπει να ζήσουν με τον Μεσσία. Με έναν Μεσσία σε ρόλο αστυνομικού, που παρακολουθεί, τιμωρεί και λυτρώνει. «Καθένας ευχόταν κάτι να συμβεί», λένε οι πρωταγωνιστές. Και οι ευχές τους μεταφράζονται από τον «Θεό» κατά βούληση.

Σε έναν κόσμο που κάθε μέρα τελειώνει, σε έναν κόσμο που κάθε μέρα εξαγγέλλεται μια νέα αυτόεκπληρούμενη προφητεία, σε έναν κόσμο, όπου ο Θεός μοιάζει απών ή «κουρασμένος», θα έλεγε κανείς πως οι άνθρωποι θα έφταναν στα όρια τους, θα συναντούσαν τον ενεργοποιημένο εαυτό τους. Θα ξεχύνονταν με λύσσα προς οποιαδήποτε λύση θα εξασφάλιζε τη σωτηρία τους. Ή μήπως όχι…

Η παράσταση «Τρίπτυχο. Σπουδή στην αδράνεια» είναι ένα σκηνικό πείραμα. Υλικά του, εκτός από το βραβευμένο μυθιστόρημα της Μαργαρίτας Καραπάνου «Ο Υπνοβάτης», διασκευασμένο από την Δήμητρα Δερμιτζάκη, το εικαστικό έργο του Francis Bacon, όπως και διάφορα ψηφιακά μέσα.

Ταυτότητα παράστασης
«Τρίπτυχο» Σπουδή στην Αδράνεια.

Πρεμιέρα 1 Φεβρουαρίου

Δραματουργία – Σκηνοθεσία: Δήμητρα Δερμιτζάκη
Σύμβουλος Δραματουργίας: Ευγενία Γραμμένου
Σκηνικά-κοστούμια: Ήρα Σπαγαδώρου
Μουσική σύνθεση: Στέφανος Γιακουμάκης
Κίνηση: Κωνσταντίνος Καρβουνιάρης
Σχεδιασμός φωτισμών: Άννα Σμπώκου
Βοηθός σκηνοθέτη: Μάνος Σπιτάλας
Διεύθυνση παραγωγής: Γεωργία Ρεμουντάκη
Φωτογράφος: Κωστής Καλλιβρετάκης
Παραγωγή: Micrographia
Προβολή και Επικοινωνία: Βάσω Σωτηρίου – We will

Ερμηνεύουν αλφαβητικά
Άγγελος Αλαφογιάννης
Ελένη Γεωργίου
Zoé Lemmonier
Γιάννης Μανιατόπουλος
Γιάννης Σανιδάς

Πού: Πρώην Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ, Κορυτσάς 39, Αθήνα 104 47, τηλέφωνο: 697 686 1806
Πότε: Από 1 έως και 26 Φεβρουαρίου και κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή στις 21:00 και Παρασκευή στις 22:00
Εισιτήρια: 15 € γενική είσοδος
Προπώληση: Ticketservices.gr https://bit.ly/3X0rOFS
Διάρκεια: 80’