Γράφει η Άννα Παχή

Ο κόσμος του βυθού ζωντανεύει στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, που παρουσιάζει την εξαιρετική παιδική παράσταση “Βουτιά στη Βυθούπολη”, βασισμένη στο βιβλίο του Γιώργου Λεμπέση.

Η παραγωγή είναι ιδιαίτερα φροντισμένη. Εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια, μεταφέρουν τον θεατή σε έναν υπέροχο, θαλάσσιο κόσμο. Η σκηνοθεσία του Φωκά Ευαγγελινού, όπως και οι χορογραφίες του σε κάνουν να νιώθεις πως είσαι κι εσύ μέρος αυτού του κόσμου. Η μουσική και τα τραγούδια του Γιώργου Λεμπέση μένουν στο μυαλό σου πολύ μετά την παράσταση. Οι χαρακτήρες των ψαριών πολλοί και ποικίλοι. Χιούμορ, συγκίνηση, χαρά, λύπη. Όλα περνούν από την σκηνή του θεάτρου, κάνοντας τα πιτσιρίκια να μένουν με ανοιχτό το στόμα. Το ίδιο (αν και κρυφά για να μην προδοθούν) κάνουν και οι μεγάλοι.

Δεν θα σταθώ στις ερμηνείες, καθώς είναι όλες πολύ καλές. Οι Φώτης Σεργουλόπουλος, Μαριέλλα Σαββίδου, Idra Kayne (την οποία ομολογώ πως δεν γνώρισα στην αρχή, τόσο καλά αποδίδει το ρόλο της) αλλά και όλο το καστ δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.  Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ο Μέμος Μπεγνής, όχι για την ερμηνεία του, το ταλέντο του είναι αναμφισβήτητο, αλλά για τις φωνητικές του ικανότητες που δεν γνώριζα. Λέει ένα τραγούδι μόνος του, το λέει όμως με τέτοιο πάθος και δύναμη, που είναι αδύνατον να μην συγκινηθείς. Θεωρώ πως όλη η ουσία του ρόλου του βρίσκεται σε αυτό το τραγούδι που λέει σχεδόν σπαρακτικά. Γιατί; Θα το μάθετε όταν δείτε την παράσταση.

Η “Βουτιά στη Βυθούπολη” δεν είναι μόνον για τα παιδιά, αλλά για όλους. Θα γελάσετε, θα προβληματιστείτε, θα συγκινηθείτε. Βγαίνοντας θα πείτε αυτό που άκουσα από το εκστασιασμένο πιτσιρίκι που συνόδευα, όταν την ρώτησα πως πέρασε: “Είναι τέλειο!”

ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΗ ΒΥΘΟΥΠΟΛΗ του Γιώργου Δ. Λεμπέση

Σκηνοθεσία: Φωκάς Ευαγγελινός

Σκηνικά: Γιάννης Μουρίκης

Κοστούμια: Ελλη Παπαγεωργακοπούλου

Μουσική: Γιώργος Λεμπέσης

Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Χρήστος Νικολάου

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:

Μέμος Μπεγνής, Μαριέλλα Σαββίδου, Ιάσονας Μανδηλάς, Idra Kayne και ο Φώτης Σεργουλόπουλος

ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΑ:

Ειρήνη Βαλατσού, Γιάννης Βογιατζάκης, Μανόλης Θεοδωράκης, Γιάννης Καπελέρης

Λορίνα Κατσιώτη, Ευγενία Λιάκου, Δημήτρης Μαχαίρας, Ευγενία Μπαλάφα, Χρήστος Νικολάου, Αντεια Ολυμπίου, Ιωάννα Πιατά, Ιρις Τούλα – Γουργιώτου Γιώργος Τσουρουνάκης

Πρόγραμμα παραστάσεων:

Σάββατο 11:30

Κυριακή 11:30 και 14:45

Τιμές εισιτηρίων: 12€, 17€, 20€, 25€, 30€.

Για ομαδικές κρατήσεις – σχολικές παραστάσεις επικοινωνήστε στο 210-3639343 (εσωτ. 2)

Επικοινωνία – Προβολή:

Μαργαρίτα Δρούτσα τ: 6942065888, mail: mdroutsa@gmail.com

Αλεξία Στουρνάρα τ: 210.6792565, mail: alexia.stournara@umusic.com

Εισιτήρια : viva.gr