116

Το κουτσομπολιό είναι το Twitter, το ταχυδρομείο το e-mail, το μπακάλικο του χωριού το e-bay, και πάει λέγοντας. Έξυπνη ιδέα Ιταλού καλλιτέχνη, που την έκανε πράξη σε χωριό της πατρίδας του.

Ο Μπιάνκοσοκ πήγε σε ένα χωριό στη Νότια Ιταλία, το Σιβιτακαμπομαράνο (Civitacampomarano), όπου ζουν 400 κάτοικοι, κυρίως ηλικιωμένοι, για να φτιάξει το νέο του έργο με τον ευρηματικό τίτλο «Web 0.0».

Αυτό το χωριό έχει την ιδιαιτερότητα πολλών άλλων, και όχι μόνο της Ιταλίας. Το Διαδίκτυο είναι σχεδόν ανύπαρκτο. Τα κινητά σπάνια λειτουργούν, γιατί δεν πιάνουν εκεί οι κεραίες!

Η προκλητική ιδέα πίσω από αυτό το έργο, ήταν να δείξει ότι υπάρχουν και αυτές οι εικονικές λειτουργίες και εφαρμογές, όπου το internet δεν «υπάρχει» και οι άνθρωποι ζουν την καθημερινότητα τους, χωρίς αυτό.

Το «Πραγματικό Διαδίκτυο», του Biancoshock, επιχειρεί να αποδείξει ότι στην παράδοση και τον λαϊκό πολιτισμό, αυτές οι αλληλεπιδράσεις πάντα υπήρχαν και έχουν επιτρέψει στους ανθρώπους και τις οικογένειες τους, να έχουν πολιτιστικές ανταλλαγές, συναντήσεις και πολλά άλλα.

9

2

13

3

4

5

11

7

10

Πηγή: Snoopit24