Demy1

Της Πέννυς Κροντηρά

Νέα, ταλαντούχα που με σταθερά βήματα χτίζει την καριέρα της στον χώρο της μουσικής! Ποια είναι; Η Demy, η κοπέλα με την υπέροχη φωνή και τα φωτεινά μάτια που σε καθηλώνει στις ζωντανές εμφανίσεις της. Αυτή την περίοδο την απολαμβάνουμε στο μιούζικαλ «Οικογένεια Άνταμς» και αναμένουμε την κυκλοφορία του νέου της single. Η Demy μίλησε στο iART για την καριέρα της, τις σπουδές της και τα σχέδιά της.

Τι είναι αυτό που σε κέρδισε στο τραγούδι;

Είναι η αγάπη μου. Από πολύ μικρή ηλικία έβγαινε από μέσα μου φυσικά και με τρόπο που δεν μπορούσα να του αντισταθώ. Έχω πιάσει τον εαυτό μου να αρχίζω να τραγουδώ ενώ κλαίω. Το αγαπώ πολύ, είναι το δικό μου καταφύγιο και μέσο έκφρασης, αποσυμπίεσης, ψυχανάλυσης και πολλών άλλων πραγμάτων.

Η Νομική έχει μείνει εκτός της ζωής σου;

Όχι. Η Νομική επανέρχεται στη ζωή μου κάθε εξάμηνο, την περίοδο της εξεταστικής. Προσπαθώ με μεγάλη, βέβαια, δυσκολία λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, που τυχαίνει μάλιστα πάντα να γιγαντώνονται την περίοδο των εξετάσεων, να διατηρώ την επαφή μου δίνοντας όσα μαθήματα μπορώ κάθε φορά.

Πως αισθάνεσαι πάνω στη σκηνή;

Η σκηνή είναι ένα μέρος που υποκαθιστά για μένα όλους τους εθισμούς που δεν έχω. Στη σκηνή είναι όλες οι αισθήσεις ενεργοποιημένες, νιώθω πραγματικά παρούσα στη στιγμή, κάτι που στις καθημερινές στιγμές μας δεν καταφέρνουμε πάντα.

DemyΠοια τα επαγγελματικά σου σχέδια;

Πολύ σύντομα κυκλοφορεί μαζί με βιντεοκλίπ το νέο μου τραγούδι που είναι και το πρώτο single από τον δίσκο που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο που έρχεται. Είμαι πολύ χαρούμενη για τη δημιουργία του τρίτου δίσκου μου αλλά και για αυτό το πρώτο τραγούδι που είναι έτοιμο! Μετά την «Οικογένεια Άνταμς» ξεκινάω εμφανίσεις για τις οποίες δεν μπορώ ακόμα να μιλήσω, αλλά θα είναι μια πολύ όμορφη συνεργασία.

Πότε θα κυκλοφορήσει το νέο σου single; Πως θα λέγεται το κομμάτι;

Το τραγούδι λέγεται “Θα μείνεις φεύγοντας”. Είναι του Δημήτρη Κοντόπουλου και Νίκου Μωραΐτη και τους ευχαριστώ πολύ για όλες τις φορές που έχουμε συναντηθεί μουσικά. Είναι ένα τραγούδι που έχω αγαπήσει πολύ, έχω ταυτιστεί με τρόπο που νομίζω θα μπορέσουν πολλοί άνθρωποι, και έτσι θέλησα και στο βιντεοκλίπ να υπάρξει έντονα ο ρεαλισμός και η αλήθεια η δική μου.

Φέτος παίζεις στο θέατρο. Το φοβήθηκες ως βήμα;

Είναι πια το 4ο μου μιούζικαλ με έναν ρόλο που ήταν πάλι μεγάλη πρόκληση για μένα. Όχι, δεν υπάρχει πια φόβος. Ένιωθα αρκετά πιο σίγουρη, όσο μπορεί να αισθάνεται κανείς. Είχα τη σιγουριά της σωστής καθοδήγησης της Θέμιδας Μαρσέλου, με την οποία έχουμε ξανασυνεργαστεί και υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη. Την πρώτη φορά που μου έγινε πρόταση για μιούζικαλ, για το Fame, υπήρξε φόβος και κοιτάζοντας πίσω χαίρομαι που δεν με κατέβαλε αλλά εμπιστεύτηκα τον εαυτό μου και ξεκίνησε έτσι ένα όμορφο ταξίδι για μένα στο μιούζικαλ.

Σκέφτεσαι μία στροφή καριέρας στον χώρο της υποκριτικής;

Στροφή δεν θα μπορούσα να την πω. Μέχρι τώρα έχω προσπαθήσει να συνδυάζω τις εμφανίσεις μου και τη δισκογραφία μου με επιλεγμένους ρόλους στο θέατρο. Όσο μπορώ αυτό θα κάνω, γιατί αγαπώ  ιδιαίτερα το μιούζικαλ. Δεν θα άφηνα ποτέ όμως το κομμάτι της δισκογραφίας.

ADDAMS

Πες μας λίγα λόγια για την παράσταση «Οικογένεια Άνταμς» και για τον ρόλο που υποδύεσαι.

Η «Οικογένεια Άνταμς» είναι μια ιστορία για την αγάπη και για το διαφορετικό. Η Wednesday (ο ρόλος μου) που είναι η κόρη της περίεργης αυτής οικογένειας, ερωτεύεται ένα κανονικό αγόρι. Το αγόρι αυτό με την οικογένειά του έρχονται στο σπίτι μας προκειμένου να γνωριστούν οι δυο οικογένειες και με πολύ χιούμορ φαίνονται ξεκάθαρα οι διαφορές τους, αλλά και τελικά πόσο ίδιοι είναι, στις ανησυχίες, στις καταπιεσμένες επιθυμίες, στην αγάπη. Τα τραγούδια είναι καταπληκτικά, όπως και η ορχήστρα και ο 27μελης θίασος. Αυτό που αγαπώ στη Wednesday είναι πώς παλεύει ανάμεσα στην “μαύρη” πλευρά της Άνταμς και στη χαρούμενη, τρομακτική για εκείνη, ερωτευμένη πλευρά που της βγάζει στην επιφάνεια η αγάπη.

Υπάρχει κάποιο αστείο περιστατικό από τις πρόβες που μπορείς να μας αναφέρεις;

Ατελείωτα. Στις πρόβες και στις παραστάσεις. Πραγματικά το κλίμα σε αυτή τη “δουλειά” είναι ζηλευτό. Τι να πω; Η μασέλα της “γιαγιάς” που έφυγε ιπτάμενη πάνω στη σκηνή την ώρα που πήγε να γελάσει. Ο καλός μας ο Αντώνης ο Καφετζόπουλος που αλλάζει το κείμενο και μας αιφνιδιάζει κάθε φορά χρησιμοποιώντας τα επώνυμά μας σε σημεία. Και βέβαια πολυαναμενόμενη στιγμή κάθε παράστασης είναι το σημείο που η Ευαγγελία Μουμούρη συνθέτει ένα ποίημα ως Άλις παραλλάσσοντας σε κάθε παράσταση τον τελευταίο στίχο.

Έχεις αλλάξει τρόπο σκέψης ως τραγουδίστρια από την πρώτη φορά που συστήθηκες στο κοινό σου; Αν ναι, σε ποιο τομέα;

Ήμουν πολύ πιο απόλυτη σε κάποια θέματα όπως πχ το ρεπερτόριό μου. Στα 19 μου νόμιζα ότι ήξερα τον εαυτό μου ενώ ουσιαστικά ακόμα τον μαθαίνω κι εγώ σιγά σιγά. Ακόμα μπορεί να γίνομαι απόλυτη κάποιες φορές αλλά είμαι πολύ πιο ανοιχτή στο να δοκιμάζω και να γνωρίσω μέσα από αυτό καλύτερα και τον ίδιο μου τον εαυτό.

Ποιο το συμπέρασμά σου έως σήμερα για το χώρο της μουσικής;

Όπως όλοι οι χώροι γενικά αλλά και συγκεκριμένα στην Ελλάδα, έχει την ομορφιά του, τις δυσκολίες του, τη βρωμιά του αλλά και την τιμιότητά του. Έχω καταλάβει ότι αν αξίζει κάτι, αν υπάρχει αυτό που συνηθίζεται να λένε “άστρο” δύσκολα μπορεί να πάει χαμένο αλλά παράλληλα βλέπω ότι υπάρχει πολύ ταλέντο ανεκμετάλλευτο. Αυτή η εκτεταμένη δύσκολη περίοδος για τη χωρά είναι λογικό να επηρεάζει και το χώρο της μουσικής όπου όλα έχουν γίνει πολύ πιο δύσκολα και για τους ανθρώπους που είναι μέσα αλλά με πολύ λιγότερες ευκαιρίες και μέσα από  αυτά που θα έπρεπε να έχουν στα χέρια τους, και για ανθρώπους με ταλέντο που  αντίστοιχα δεν τους δίνονται ευκαιρίες.

demy2Ποιες οι στιγμές απόλαυσης στη ζωή σου;

Σε περιόδους πολλής δουλειάς και στρες, τρεξίματος… το φαγητό είναι μια μεγάλη στιγμή απόλαυσης μετά από μια παράσταση ή ένα live. Η οικογένεια μου και οι στενοί μου φίλοι, η στιγμή που τραγουδάω και μοιράζομαι έτσι συναισθήματα.

Ως άτομο αντιμετωπίζεις αισιόδοξα τη ζωή;

Με μπερδεύει πολύ αυτή η ερώτηση γιατί έχω δύο πλευρές που εμφανίζονται ανάλογα τη στιγμή. Η μια είναι πολύ φωτεινή και αισιόδοξη και η άλλη μοναχική και κάπως σκοτεινή τις στιγμές που με “παίρνει από κάτω”. Προσπαθώ να πηγαίνω κόντρα στις φοβίες μου, στο άγχος και στη σκοτεινή μου αυτή πλευρά γιατί μου στερεί πράγματα.

Έχεις το προφίλ της «ευγενικής και καλής κοπέλας». Φοβάσαι μην αυτό χαλάσει;

Καθόλου. Η ευγένεια είναι για μένα πολύ σημαντική, στους ανθρώπους γύρω μου και σε μένα. Παρόλα αυτά, είμαι και εγώ άνθρωπος, με πολλές πλευρές. Οι φανς μου ξέρουν ότι είμαι ανοιχτή στο να δείχνω όλες μου τις πλευρές. Θέλω απλά να είμαι ο εαυτός μου.

Ποιοι οι προσωπικοί σου στόχοι;

Αφορούν σε μεγάλο τους μέρος τη δουλειά μου. Θέλω να γίνομαι συνέχεια καλύτερη σε αυτό που κάνω και να το κάνω με όρεξη και αγάπη. Παράλληλα όμως θέλω και προσπαθώ κάθε μέρα να το απολαμβάνω όσο του αξίζει χωρίς να επηρεάζουν τις στιγμές μου το άγχος και οι δυσκολίες και χωρίς να παραμελώ τους ανθρώπους της ζωής μου.

Ένα μήνυμα για τους αναγνώστες του lifebook.

Να μη σταματάμε να ονειρευόμαστε. Ίσως είναι πιο σημαντικό ακόμα, τώρα, που είναι όλα κόντρα σε αυτό. Να είμαστε παρόντες στις στιγμές μας και να ακούμε τις επιθυμίες μας όσο γίνεται ανεπηρέαστοι από τον διάχυτο γύρω αρνητισμό.