vaitsou (2)

Της Πέννυς Κροντηρά

Η «Ωραία Ελένη» Βαΐτσου είναι η ηθοποιός που έχει τρυπώσει μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες στα σπίτια μας αλλά και στην καρδιά μας! Το εντυπωσιακό παρουσιαστικό της το ξεπερνάει η γοητεία που εκπέμπει η προσωπικότητά της! Συνδυάζει την ευγένεια με το χιούμορ και το δυναμισμό με τον άψογο επαγγελματισμό, αποδεικνύοντας ότι πριν πράξει μελετά καλά το επόμενο βήμα της.

Τη ζωή σου πως την έχεις φανταστεί; Τι θες να περιλαμβάνει;

Η αλήθεια είναι πως δεν θέλω να φαντάζομαι τη ζωή μου με ένα συγκεκριμένο τρόπο. Θέλω να τη ζω. Ότι και να μου επιφυλάσσει, ό,τι και να μου φέρει. Όταν δεν φαντάζεσαι και δεν περιμένεις συγκεκριμένα πράγματα δεν απογοητεύεσαι και δεν αγχώνεσαι για να τα πετύχεις. Μου αρέσουν οι εκπλήξεις και το αναπάντεχο της ζωής. Θέλω μόνο να συνεχίσει να περιλαμβάνει τους αγαπημένους μου ανθρώπους.

Σου είχε περάσει από το μυαλό από μικρή να γίνεις ηθοποιός ή σε κέρδισε μετά το Πανεπιστήμιο;

Παρόλο που την πρώτη μου επαφή με το θέατρο την είχα όταν πήγαινα σχολείο και το αγάπησα αμέσως, ποτέ δε μου πέρασε από το μυαλό να το κάνω επάγγελμα. Ούτε καν όταν βρισκόμουν στη δραματική σχολή δε το σκεφτόμουν αυτό. Γνώριζα πάντα πόσο δύσκολα μπαίνεις σε αυτό το χώρο και πόσο δύσκολα τα βγάζουν πέρα οι περισσότεροι ηθοποιοί. Πατούσα γερά στα πόδια μου και ήθελα να σπουδάσω και να εργαστώ, με την υποκριτική να παραμένει το αγαπημένο μου χόμπι. Όταν μου δόθηκε η ευκαιρία να εργαστώ στην τηλεόραση ήμουν ακόμη στη δραματική και παράλληλα έστελνα βιογραφικά σε εταιρίες για εργασία πάνω στα οικονομικά που είχα σπουδάσει. Φυσικά δεν μπορούσα να αρνηθώ. Το είδα αρχικά σαν εμπειρία και ύστερα σαν μια στροφή στο επαγγελματικό μου μέλλον.

Τι φοβάσαι στο χώρο σου;

Τις επιλογές που γίνονται από ανάγκη.

Περίγραψε μας πως είναι  να βρίσκεσαι στο καστ μίας τόσο επιτυχημένης σειράς όπως το Μπρούσκο;

Χαίρομαι που ανήκω στο καστ μιας σειράς αρχικά, χωρίς να έχει τόση σημασία το πόσο επιτυχημένη είναι η σειρά αυτή. Δε θα σταθώ καθόλου στον αντίκτυπο που έχει αλλά στο πόσο δυνατή ομάδα είμαστε και πόσο έχουμε αγαπηθεί όλοι μέσα σε αυτή την παραγωγή. Είναι μεγάλη τύχη για κάθε ηθοποιό να δουλεύει με ανθρώπους που εκτιμάει και περνάει όμορφα μαζί τους, κυρίως επειδή οι ώρες εργασίας είναι πάρα πολλές. Εγώ συγκεκριμένα νιώθω διπλά τυχερή που η πρώτη μου δουλειά στην τηλεόραση μου έδωσε την ευκαιρία να συνεργαστώ με ηθοποιούς που θαύμαζα, και τώρα θαυμάζω και εκτιμώ ακόμη περισσότερο, να διδαχθώ, να εξελιχθώ και να γευτώ και την επιτυχία της σειράς.

Η Παυλίνα Μαυρή σε προ(σ)κάλεσε για το #mprousko_interview_challenge να μας πεις πότε ήταν η τελευταία φορά που άφησες φαΐ για τους υπόλοιπους στο γύρισμα! Ποιον προ(σ)καλείς με την σειρά σου;

vaitsou (1)Εντάξει υπερβολές, πολλές φορές έχω αφήσει φαγητό για να γίνουν οι σκηνές όταν αυτό δε μου άρεσε. Η αλήθεια είναι πως μου αρέσει πολύ να τσιμπολογάω ότι βρεθεί μπροστά μου αλλά από κάποιο σημείο και μετά δεν έβγαζαν φαγητό στις πρόβες αλλά κατευθείαν στο γύρισμα για να μην τα “εξαφανίσω”. Προς υπεράσπισή μου όμως είναι λογικό να έχω λιγούρες με τόσες ώρες δουλειάς! Με την σειρά μου προκαλώ την Στέλλα Κωστοπούλου να μας πει ποιό είναι το πραγματικό της ταλέντο και τί είδους σόου έδινε στα γυρίσματα.

Θα έκανες ξανά καθημερινό σίριαλ μετά το τέλος του Μπρούσκο;

Φυσικά και θα έκανα. Δεν πιστεύω πως ένας ηθοποιός πρέπει να εξαφανίζεται από την τηλεόραση μετά από μια δουλειά. Πρέπει απλώς να κάνει κάτι διαφορετικό. Αν μου δινόταν η ευκαιρία να εργαστώ μετά σε σύντομο χρονικό διάστημα θα το έκανα αν ο ρόλος δε θα θύμιζε τον ρόλο που υποδύομαι τώρα. Και όχι μόνο για να με δει ο τηλεθεατής σε κάτι άλλο αλλά και για μένα, να δουλέψω σε κάτι που θα με κάνει να νιώσω πάλι δημιουργική και να με εξιτάρει.

Ποια τα επαγγελματικά σου σχέδια;

Τα επαγγελματικά μου σχέδια δε τα φανερώνω μέχρι να πάψουν να είναι απλώς σχέδια και να αρχίσουν να υλοποιούνται.

Πόσο κοντά είναι ο μύθος της «Ωραίας Ελένης» με αυτό της Μελίνας του Μπρούσκο;

Πάντα έρωτας και πόλεμος έδιναν τροφή σε συγγραφείς, ποιητές, σεναριογράφους και καλλιτέχνες κάθε είδους. Είναι δύο δυνατές έννοιες που κάθε φορά που συνυπάρχουν προκαλούν ενδιαφέρον. Δεν γνωρίζω αν η σεναριογράφος μας Βάνα Δημητρίου εμπνεύστηκε το ρόλο της Μελίνας από το μύθο της ωραίας Ελένης αλλά πιστεύω πως και στη ζωή πολύ εύκολα μπορεί μια γυναίκα να γίνει αιτία διενέξεων, τσακωμών ακόμη και βεντέτας. Το κοινό που έχει η ωραία Ελένη με τη Μελίνα είναι πως και οι δύο επέλεξαν να ακολουθήσουν την καρδιά τους και άλλαξαν τη ζωή τους για τον έρωτα χωρίς να λογαριάζουν τις επιπτώσεις.

Σου αρέσουν τα παραμύθια και αν ναι σε ποιο θα ήθελες να ήσουν η πρωταγωνίστρια;

Μου αρέσουν πολύ τα παραμύθια, όχι όμως με τον τρόπο που τα αφηγούμαστε στα παιδιά. Μου αρέσουν με την αρχική τους σκοτεινή και κάπως τρομακτική μορφή. Προτιμώ τον σκληρό τρόπο που σου φανερώνουν μια αλήθεια γιατί φέρνει πιο πολύ στην πραγματικότητα που ζούμε. Πρωταγωνίστρια δε θα ήθελα να είμαι σε κανένα. Πάντα μου κέντριζαν το ενδιαφέρον οι μικροί ρόλοι που με μια τους επέμβαση άλλαζαν τη ροή του παραμυθιού. Έτσι κι αλλιώς οι πρωταγωνίστριες είναι οι παθούσες που είτε γίνονται υποχείρια άλλων είτε περιμένουν τη νεράιδα- μάγισσα-πρίγκιπα να τις σώσει από τη μοίρα τους και αυτό είναι κάτι που δε μου ταιριάζει καθόλου.

Πως είναι η Ελένη στη ζωή της;

Θα έλεγα πως είμαι ένας φυσιολογικός άνθρωπος αλλά μπορεί όσοι με ξέρουν να γελάσουν!

vaitsou (3)Σαν Μελίνα είσαι η τέλεια γυναίκα! Ποια όμως τα ελαττώματα της Ελένης;

Η  Μελίνα καθόλου δεν είναι η τέλεια γυναίκα, απέχει αρκετά. Είναι μια γυναίκα με ελαττώματα, αδυναμίες και ανασφάλειες όπως όλες οι γυναίκες. Τέλεια είναι μόνο στα μάτια του Αχιλλέα και τέλεια στα μάτια του την κάνει ο έρωτάς του για αυτή! Ίσα ίσα που αυτός είναι και ο λόγος που η Μελίνα έχει αγαπηθεί τόσο πολύ, γιατί δεν είναι άπιαστη, είναι απλή, προσιτή και κάνει λάθη. Μπορεί να ταυτιστεί η κάθε γυναίκα μαζί της σε σημεία.

Τώρα όσο για τα δικά μου ελαττώματα είναι αρκετά, άλλα σε μικρό και άλλα σε μεγαλύτερο βαθμό. Αλλά νομίζω πως οι άνθρωποι που είναι τόσα χρόνια δίπλα μου τα έχουν παραβλέψει ή τα έχουν συνηθίσει ή με έχουν αγαπήσει με αυτά και δεν θα με ήθελαν αλλιώς. Μεγαλώνοντας έχω καταφέρει και έχω αποβάλλει κάποια αλλά ίσως έχω αποκτήσει και μερικά καινούρια!

Ποια η γνώμη σου για τον ρόλο των δύο φύλων μέσα στη σχέση;

Μέσα στη σχέση δεν υπάρχει φύλο. θεωρώ πως δεν πρέπει να υπάρχει ρόλος. Γιατί βλέπω τη σχέση σαν όλον. Σαν μια ομάδα που δεν διαχωρίζει τίποτα. Κανείς δεν πρέπει να χάνει τον εαυτό του και την προσωπικότητα του αλλά και κανείς δεν πρέπει να επιβάλει/επιβάλλεται και να ξεχωρίζει. Στα μάτια του άντρα δεν πρέπει να βλέπεις τον αρχηγό του σπιτιού και στα μάτια της γυναίκας δεν πρέπει να βλέπεις τη νοικοκυρά αλλά τον/την σύντροφό σου, τον άνθρωπο που μπορείς να μοιραστείς μαζί του τα πάντα.

Αγάπη και έρωτας πάνε μαζί ή μπορεί να υπάρξουν ανεξάρτητα το ένα από το άλλο; Ποια η δική σου οπτική;

Πιστεύω πως πρέπει να έχει προηγηθεί ο έρωτας για να επέλθει η αγάπη. Εκτός αν μιλάμε για αγάπη οικογενειακή ή φιλική. Μπορεί να υπάρξει έρωτας που να μην οδηγηθεί ποτέ σε αγάπη. Ο έρωτας έτσι κι αλλιώς δεν έχει διάρκεια. Μπορεί να συνυπάρξει με την αγάπη για ένα διάστημα βέβαια αλλά θα εξασθενήσει και θα μείνει μόνο η αγάπη. Ή να μην μείνει τίποτα.

Χωρίς την υποκριτική θα…;

Χωρίς την υποκριτική θα ήμουν πιο τρελή από όσο είμαι τώρα.

Όνειρο ζωής;

Δεν κάνω όνειρα ζωής.