Πως μπορεί μια φράση μόνο να πει τόσες πολλές ιστορίες; Πως γίνεται, ακούγοντας  ελάχιστα λόγια, να φτιάξεις στο μυαλό σου μια ολόκληρη εποχή, μια δυναστεία; Να σκεφτείς τη μοίρα των ανθρώπων, την απατηλή εξουσία, τα πάθη που παρασέρνουν τα πάντα στο πέρασμα τους;

 

Όλα γίνονται σε μια παράσταση της επαγγελματικής συμπεριληπτικής θεατρικής ομάδας ΘΕΑΜΑ (www.theamatheater.gr) που σκηνοθετεί ο Βασίλης Οικονόμου και ερμηνεύει η Βάσια Βασιλείου. Η παράσταση “Είσαι ευτυχισμένος τώρα Αγαμέμνονα;” δίνει το έναυσμα στον θεατή να σκεφτεί, να φέρει την όποια ιστορία στο μέσα του, να επηρεαστεί, να την ‘κουβαλήσει’.

Η κυρία Βασιλείου είναι καλλιτέχνις που σκέφτεται και πράττει ‘έξω από το κουτί’. Σε κάθε περίπτωση, το ταλέντο της δεσπόζει στη σκηνή, η βαθιά φωνή, το επιβλητικό – όταν το θέλει τέτοιο – παρουσιαστικό της. Ίσως πάλι, είναι η εξαιρετική της κίνηση, ο τρόπος που χρησιμοποιεί το σώμα της.

Ο κύριος Οικονόμου με ελάχιστα μέσα – υλικά εννοώ – καταφέρνει να παρουσιάζει πράγματα στ’ αλήθεια πρωτότυπα, πρωτοποριακά. Δημιουργεί μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, ‘παίζοντας’ με το φως, την ηθοποιό και την πολύ καλή μουσική του Φίλιππου Περιστέρη.

Δεν ξέρω πως το κάνουν. Και δεν με νοιάζει κιόλας. Ως θεατής, δεν χρειάζεται να γνωρίζω πως ο ηθοποιός, ο σκηνοθέτης στήνουν μια παράσταση. Με νοιάζει αυτό που βλέπω.

Η παράσταση “Είσαι ευτυχισμένος τώρα…” έχει ήδη ταξιδέψει σε πολλά φεστιβάλ και η πορεία της συνεχίζεται. Ευτυχώς…

Αν σας αρέσει το κάτι διαφορετικό, πραγματικά διαφορετικό, ψάξτε αυτήν την ιδιαίτερη performance. Αξίζει  τον κόπο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ “ΕΙΣΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΤΩΡΑ ΑΓΑΜΕΜΝΟΝΑ;”

Σκηνοθεσία/Δραματουργία: Βασίλης Οικονόμου

Σύλληψη ιδέας: Βάσια Βασιλείου – Βασίλης Οικονόμου

Κλυταιμνήστρα: Βάσια Βασιλείου

Αγαμέμνων: Βασίλης Οικονόμου

Πρωτότυπη μουσική: Φίλιππος Περιστέρης

Ενδυματολόγος: Μιχάλης Σδούγκος

Φωτογραφία: Γκίκας Μελαχροινός

Trailer: Ηλίας Κουρτπαρασίδης

Επικοινωνία: Ζέτα Θεοδωρέλου

Παραγωγή: ΘΕΑΜΑ 2022