Στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων της έκθεσης «Ένα παραμύθι για την Άλκη», που επιμελούνται η Ίρις Κρητικού και ο Νίκος Βατόπουλος, η Ελληνοαμερικανική Ένωση και οι εκδόσεις Μεταίχμιο παρουσιάζουν τη συζήτηση ‘Μιλώντας για την Άλκη’.

Την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023, στις 19:30, οι επιμελητές της έκθεσης, μιλούν για την πολυαγαπημένη συγγραφέα μικρών και μεγάλων, Άλκη Ζέη, με φίλους και συνεργάτες της και μοιράζονται με το κοινό γνωστές ή άγνωστες πτυχές της ζωής της.

Η έκθεση «Ένα παραμύθι για την Άλκη» πραγματοποιείται στις γκαλερί της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, στο πλαίσιο του Λογοτεχνικού Έτους Άλκης Ζέη, και θα διαρκέσει έως τις 4 Νοεμβρίου. Με τη συμμετοχή 54 καλλιτεχνών και με αρχειακό και φωτογραφικό υλικό και πρωτότυπα αντικείμενα, προσφέρει ένα ιστορικό και μαζί ψυχογραφικό βλέμμα στον πυκνό κόσμο της μεγάλης συγγραφέως. Βαγγέλης Ηλιόπουλος, συγγραφέας – εκπαιδευτικός Κλειώ Μακρή, εικαστικός Μαρίζα Ντεκάστρο, συγγραφέας – κριτικός βιβλίων για παιδιά Χριστίνα Ντουνιά, Ομότιμη Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Μαριέττα Πεπελάση, ψυχολόγος – συγγραφέας

Μαζί τους οι: Ίρις Κρητικού, αρχαιολόγος – ιστορικός τέχνης Νίκος Βατόπουλος, δημοσιογράφος της εφημερίδας Η Καθημερινή – συγγραφέας.

Πριν από την εκδήλωση, στις 18:00, οι επιμελητές θα υποδεχτούν το κοινό στην έκθεση για να το ξεναγήσουν.

Πληροφορίες για την έκθεση εδώ.