Τι συμβαίνει όταν ακούς μια φωνή, ένα τραγούδι που σε επηρεάζουν τόσο ώστε να αποφασίσεις ποιός θέλεις να είσαι;

Η απάντηση βρίσκεται στην παράσταση ‘Όταν μεγαλώσω θα γίνω Νάνα Μούσχουρη’ και είναι αποκαλυπτική.

Ο Μιλού ακούει την κρυστάλλινη φωνή της διεθνούς τραγουδίστριας σε ένα από τα πιο όμορφα τραγούδια που έχει πει κι αποφασίζει τι θέλει να κάνει στη ζωή του. Να γίνει Εκείνη. Ξεκινά έτσι ένα ταξίδι ενηλικίωσης, αυτογνωσίας και….

Η παράσταση ‘Όταν μεγαλώσω θα γίνω Νάνα Μούσχουρη’ που παίζεται στο θέατρο Σταθμός είναι από τις πιο γλυκές, τις πιο τρυφερές αλλά και τις πιο ουσιαστικές που έχω δει. Το γεγονός πως πρόκειται για αληθινή ιστορία, πολλαπλασιάζει την ένταση των παραπάνω χαρακτηρισμών.

Πως διαμορφώνεις τη ζωή σου ως ‘διαφορετικός’; Τι πρέπει να κάνεις, πόσο περισσότερο πρέπει να προσπαθήσεις για να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου; Πως ξεπερνάς τα -εκ πρώτης όψεως- ανυπέρβλητα εμπόδια που βρίσκεις στο δρόμο σου;

Σε όλα αυτά απαντά το έργο, διανθισμένο με τις μεγάλες επιτυχίες και τη φωνή της διεθνούς Νάνας. Τις απολαμβάνεις, είτε σου αρέσει η Μούσχουρη είτε όχι, επειδή είναι τόσο όμορφα εναρμονισμένα με την παράσταση, αποτέλεσμα της δουλειάς του Νίκου Κολλάρου. Το ίδιο συμβαίνει με τα σκηνικά και τα κοστούμια της Σεμίραμις Μοσχοβάκη, και την κινησιολογία της Ματίνας Κωστιάνη.

Και φυσικά, όπως σε κάθε μονόλογο, σημασία έχει τόσο η σκηνοθεσία του Ελισσαίου Βλάχου, όσο και η αξιοπρόσεχτη ερμηνεία του Μάνου Καρατζογιάννη. Ο Μιλού τους έχει χιούμορ, εφυΐα, τρυφερότητα αλλά και μια ιδιαίτερη δύναμη που παρασέρνει τον θεατή.

Τον κάνει κοινωνό τόσο σε όσα συμβαίνουν πάνω στη σκηνή όσο και σε αυτά που νιώθει και σκέφτεται ο ήρωας.

Αξίζει τον κόπο να δείτε αυτήν την παράσταση, πέρα από το άρτιο καλλιτεχνικό της αποτέλεσμα για να νιώσετε πως (πέρα από τα σύμπαντα) ο καθένας μας μπορεί να κάνει πραγματικότητα το όνειρό του, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Και σίγουρα θα φύγετε από το θέατρο χαρούμενοι, ήρεμοι ενώ η γλυκύτητα της παράστασης θα σας κρατήσει συντροφιά για πολύ καιρό. Που είναι και το ζητούμενο άλλωστε.

Να πάτε.

Πληροφορίες για την παράσταση εδώ.