pavlina1a

Της Πέννυς Κροντηρά

Όσοι παρακολουθούμε το Μπρούσκο έχουμε σχηματίσει την γνώμη ότι η Δήμητρα, η γυναίκα του Νεκτάριου είναι ένας πολύ γλυκός και ζεστός άνθρωπος που θα έκανε τα πάντα για την οικογένειά της και τους ανθρώπους που αγαπά. Έχει κοινά στοιχεία άραγε με την ηθοποιό Παυλίνα Μαυρή που την υποδύεται; Η απάντηση είναι ΝΑΙ! Η Παυλίνα είναι ένας προσγειωμένος άνθρωπος, παθιασμένος με την οικογένειά της αλλά και με τη δουλειά της! Ζει και αναπνέει για τις δύο συγκεκριμένες μεγάλες της αγάπες που έχει καταφέρει και συνδυάζει άριστα δομώντας ιδανικά το παζλ της προσωπικής της ζωής με αυτό της καριέρας.

Ο κόσμος δεν ξέρει σχεδόν τίποτα για εσένα. Γιατί επιλέγεις να κρατάς τη ζωή σου μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας;

Όταν αποφασίζεις να ασχοληθείς με τα φώτα της δημοσιότητας είναι επόμενο ότι μέρος της ζωής σου θα ενδιαφέρει τον κόσμο. Τουλάχιστον ως προς το κομμάτι που θα αφορά την επαγγελματική σου πορεία. Η προσωπική ζωή κάποιου ανθρώπου πέρα από τη δουλειά περιλαμβάνει και την οικογένεια του που για τον κάθε άνθρωπο είναι μοναδική, ιδιαίτερη και αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό κομμάτι του εαυτού του. Συνεπώς κανείς τα πάντα για να προστατεύσεις αυτό το ευάλωτο κομμάτι, κυρίως όταν αφορά τα παιδιά σου. Σίγουρα δεν μπορείς να κρατήσεις τα πάντα μακριά από τα φώτα, αλλά η κάθε στιγμή με την οικογένεια μου είναι μοναδική και οφείλω να την προστατεύω.

Θα θυσίαζες την καριέρα σου για χάρη της οικογενείας σου;

Κουράστηκα παρά πολύ για να πάρω το πτυχίο της δραματικής σχολής παράλληλα με το πτυχίο της ελληνικής φιλολογίας και αυτό σημαίνει ότι η υποκριτική είναι κάτι που αγαπώ παρά πολύ. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα υπερέβαινε την οικογένεια μου καμία καριέρα και κανένα προσωπικό μου όνειρο. Θα έδινα όμως μεγάλες μάζες για να μπορέσω να συνδυάσω και τις 2 μου μεγάλες αγάπες.

pavlina2Τι σε κέρδισε στην υποκριτική και αποφάσισες να γίνεις ηθοποιός;

Κακά τα ψέματα όντας παιδί το πρώτο πράγμα που σε ενθουσιάζει είναι τα φώτα της δημοσιότητας. Μέσα από την πορεία των σπουδών όμως συνειδητοποιείς ότι η υποκριτική αποτελεί την γέφυρα δια μέσου της οποίας εξωτερικεύονται τα συναισθήματα σου. Παράλληλα μέσα από τους διάφορους ρόλους  που καλείσαι να ερμηνεύσεις βιώνεις πολλές φορές συναισθήματα θετικά και αρνητικά που δεν έζησες ή δεν φανταζόμουν ότι θα ζήσεις. Έχω την αίσθηση ότι η υποκριτική μπορεί πραγματικά να βοηθήσει τους ανθρώπους να μάθουν να υπάρχουν και να ζουν ποιώντας ήθος και σεβόμενοι τον συνάνθρωπο τους.

Είχες δηλώσει μετά την γέννα του δεύτερου παιδιού σου ότι θες να επιστρέψεις στην δουλειά σου πριν ακόμα σαραντίσεις. Τι αισθήματα σου γεννά η υποκριτική και η συμμετοχή σου στο σήριαλ ώστε να αδημονείς να επιστρέψεις τόσο γρήγορα;

Είναι αλήθεια ότι πριν ακόμα σαραντίσω ζήτησα να επιστρέψω στο σίριαλ. Η υποκριτική με γεμίζει ενέργεια και με ολοκληρώνει σαν άνθρωπο ενώ παράλληλα το σίριαλ αλλά και οι άνθρωποι που το απαρτίζουν με κάνουν να νιώθω δυναμική και δημιουργική. Πως επομένως μπορούσα να μην αδημονώ να επιστρέψω πίσω και στη δουλειά που λατρεύω αλλά και στους ανθρώπους τους οποίους θεωρώ επίσης οικογένεια μου και αποτελούμε όλοι μαζί μια τόσο δημιουργική ομάδα.

Υπάρχει κάτι που να σε «φοβίζει» ή να σε αγχώνει στο χώρο σου;

Κάθε δουλειά έχει και τα δικά της ρίσκα και τις δικές της δυσκολίες. Σημασία έχει πως θα τις αντιμετωπίσει ο καθένας. Αυτό που προσωπικά με φοβίζει περισσότερο είναι να ξυπνήσω μια μέρα και να νιώσω ότι δεν είμαι πλέον δημιουργική και παραγωγική.

Πως είναι να βρίσκεσαι στην οικογένεια του Μπρούσκο;

Το να ανήκω στην οικογένεια του Μπρούσκο είναι μεγάλη ευλογία για μένα. Είμαι σε μια από τις καλύτερες παραγωγές της ελληνικής τηλεόρασης κοντά σε ανθρώπους που αγαπώ και εκτιμώ και που τους έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Νιώθω μαζί τους όπως νιώθω όταν βρίσκομαι με την δίκη μου οικογένεια. Το κλίμα είναι ζεστό και υπάρχει αγάπη. Είμαι απόλυτα τυχερή γιατί με αγκάλιασαν, με εμπιστεύτηκαν και με δέχτηκαν σε αυτή την υπέροχη οικογένεια.

Πως κρίνεις ως θεατής τη Δήμητρα; Έχετε κοινά στοιχεία;

Η Δήμητρα ενώ δείχνει να έχει δυναμική προσωπικότητα όσο αφορά τα παιδιά της, εντούτοις της λείπει η πυγμή και το θάρρος να ζήσει τη ζωή της όπως τη θέλει. Δεν την κατακρίνω όσο αφορά την παράνομη της  σχέση, γιατί ο γάμος της δεν την ολοκληρώνει ενώ από τον Πάτροκλο νιώθει να παίρνει αληθινή αγάπη και είναι ο μόνος που την καταλαβαίνει, κατακρίνω όμως το γεγονός ότι αυτός ο τρίτος που ουσιαστικά τον αφήνει να εισβάλει στο γάμο της είναι ο αδερφός του άντρα της όπως επίσης και το γεγονός ότι δεν βρίσκει το θάρρος να το ομολογήσει. Αν έμπαινα ποτέ στη διαδικασία να έκανα σχέση σαν Παυλίνα σίγουρα προηγουμένως θα είχα χωρίσει και μετά θα επέτρεπα στον οποιοδήποτε να μπει στη ζωή μου.

Τι εξελίξεις να περιμένουμε από τον ρόλο που υποδύεσαι;

Πραγματικά δεν ξέρω πως εξελίσσεται ο ρόλος της Δήμητρας στα επόμενα επεισόδια. Σίγουρα η σχέση της με τον Πάτροκλο είναι κάτι που δεν θα βρει τη δύναμη να αποφύγει. Τώρα αν θα συνεχίζει να συμβιώνει με τον άντρα της σε ένα γάμο που ουσιαστικά έχει λήξει και στον οποίο δεν υπάρχει καμία επικοινωνία αυτό δεν το γνωρίζω ακόμα.

Τι απαντάς στον Στέφανο Μιχαήλ για το #mprousko_interview_challenge; Μου είπε να σου πω για το πόσο καλή οδηγός είσαι. Και ποιον προ(σ)καλείς με τη σειρά σου;

pavlina3Στο Στεφανάκη μου, θα πω πως αλήθεια δεν είμαι και η καλύτερη οδηγός αλλά δεν φταίω κιόλας που έρχονται τα σταματημένα αυτοκίνητα και τρακάρουν το δικό μου. Από την άλλη λες και το δικό μου αμάξι είναι καταραμένο και έλκει πάνω του όσα κακά και όσες φθορές μπορεί να πάθει ένα αυτοκίνητο. Το κακό είναι πως την συγκεκριμένη κατάρα την έχει οποιοδήποτε από τα αυτοκίνητα που τυχαίνει να οδηγώ. Με τη σειρά μου προκαλώ την Ελένη Βαϊτσου να μας πει ποτέ ήταν η τελευταία φορά που άφησε φαΐ για τους υπόλοιπους στο γύρισμα!

Τι δεν θα έκανες για χάρη της υποκριτικής;

Δεν θα έκανα ποτέ τα παιδιά μου να νιώσουν ότι τα βάζω σε δεύτερη μοίρα.

Αν δεν ήσουν ηθοποιός τι άλλο επάγγελμα θα επέλεγες;

Αν δεν ήμουν ηθοποιός θα ήθελα να ήμουν πάλι ηθοποιός.

Αγάπη ή έρωτας; Τι μετρά για εσένα περισσότερο;

Θεωρώ ότι αγάπη και έρωτας είναι ένας κρίκος ο οποίος δεν μπορεί να διαχωριστεί. Το ένα συνδέει το άλλο. Αν δεν ερωτευτείς  δεν θα αγαπήσεις. Και για να έχει διάρκεια ο έρωτας πρέπει να αγαπάς. Βέβαια αυτό που πάντα μένει είναι η αγάπη. Και τα δυο μαζί όμως είναι που κρατούν δυνατή μια σχέση.

Θα ήθελες τα παιδιά σου μεγαλώνοντας να ακολουθήσουν τον δρόμο σου;

Θα ήθελα τα παιδιά μου να ακολουθήσουν αυτό που τα κάνει ευτυχισμένα. Είτε αυτό λέγεται υποκριτική, είτε λέγεται ιατρική είτε οποιαδήποτε άλλη εργασία.

Ποια τα ελαττώματά σου;

Αγχώνομαι για το παραμικρό.

Ονειρεύεσαι και τι;

Ότι ονειρεύτηκα μέχρι τώρα για μένα το χω δει να πραγματοποιείται. Ελπίζω να χει διάρκεια.

Τι σου ομορφαίνει την μέρα;

Μια χαλαρή βόλτα με τα παιδιά μου και τον άντρα μου, ένα γλυκό τους χαμόγελο και μια ζέστη αγκαλιά.