Γράφει η Άννα Παχή

Η τραγική προσωπικότητα του Πιέρ Πάολο Παζολίνι, ζωντανεύει για δεύτερη συνεχή χρονιά. Καλλιτέχνης που συζητήθηκε όσο λίγοι, δημιουργός ιδιαίτερος, προκλητικός, επαναστάτης αλλά επίσης βαθιά ευαίσθητος και φιλοσοφημένος, ο Παζολίνι δολοφονήθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες – ουσιαστικά – συνθήκες.

Ο Ένκε Φεζολλάρι βασίστηκε στο βιβλίο “Όταν ο Παζολίνι συνάντησε το αγόρι που του πρόσφερε το θάνατο” του Γιάννη Σολδάτου και μοιράζεται με το κοινό μια παράσταση τελείως ιδιαίτερη και απόλυτα αξέχαστη. Η Αγγελική Καρυστινού σκηνοθετεί ρεαλιστικά και χαοτικά ταυτόχρονα, αποδίδοντας με τον καλύτερο τρόπο το εσωτερικό χάος του δημιουργού, τους δαίμονες που είχε να αντιμετωπίσει, αλλά και την εξαιρετική του ευφυΐα. Όσο για τον Ένκε Φεζολλάρι, δεν υποδύεται, είναι ο Παζολίνι, σε όλα τα στάδια της ζωής του, παλεύοντας με τον ίδιο του τον εαυτό, πότε νικώντας και πότε όχι. Μόνον το νεαρό της ηλικίας του ηθοποιού με αποτρέπει από το να χαρακτηρίσω αυτόν τον ρόλο, τον ρόλο της ζωής του, σίγουρα όμως θα σημαδέψει την καριέρα του. Θεωρώ πως η ερμηνεία του είναι απλά συγκλονιστική.

Η παράσταση “Παζολίνι”, δεν είναι εύκολη. Είναι όμως απαραίτητη. Να πάτε.

Συντελεστές:

Διασκευή: Γιάννης Σολδάτος – Αγγελική Καρυστινού
Δραματουργική επεξεργασία -σκηνοθεσία: Αγγελική Καρυστινού
Σκηνικά- Κοστούμια: Γιώργος Λυντζέρης
Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Αγγελίτσα
Φωτισμοί: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου
Βίντεο: Σπύρος Παπαρούλιας
Φωτογραφίες: Κική Παπαδοπούλου
Φωτογραφίες παράστασης: Ελπίδα Μουμουλίδου
Κομμώσεις : Thetramp
Μακιγιάζ: Εύα Κωνσταντινίδου
Ερμηνεύει ο Ένκε Φεζολλάρι

Θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168, Αθήνα

Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21:00

Εισιτήρια:  Γενική είσοδος: 12 Ευρώ | 10 Ευρώ για άτομα άνω των 65 | 8 ευρώ φοιτητικό | 5 ευρώ ανέργων, ΣΕΗ, φοιτητών δραματικών σχολών

Πληροφορίες / Κρατήσεις:  Τηλ.: 21 0646 0748