Γράφει ο Σπύρος Πλουμίδης

Η γιορτή του Δεκαπενταύγουστου πλησιάζει και το γεγονός ότι πέφτει Δευτέρα αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για μια τριήμερη απόδραση ακόμη και για όσους έχουν ολοκληρώσει την καλοκαιρινή τους άδεια. Άλλωστε είναι η τελευταία ευκαιρία για ξεκούραση πριν το καλοκαίρι μας αποχαιρετήσει οριστικά.

poros

Για όσους αποφασίσουν να ταξιδέψουν με πλοίο, τα νησιά του Αργοσαρωνικού αποτελούν ιδανική επιλογή. Είναι σε απόσταση το πολύ μιάμιση ώρα από την Αθήνα. Φροντίστε όμως να κλείσετε εγκαίρως δωμάτια γιατί θα γίνεται ο χαμός.

tzia

Οι Κυκλάδες επίσης είναι μια πολύ καλή λύση ειδικά τα πιο κοντινά νησιά όπως η Τζια, η Άνδρος και η Κύθνος. Και εδώ θα πρέπει να έχετε κλείσει από νωρίς, όμως τα δωμάτια είναι σαφώς περισσότερα σε σχέση με τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

skiathos

Οι Σποράδες επίσης (Σκιάθος, Σκόπελος, Αλόννησος) είναι κοντά και δεν θα χρειαστεί να πάρετε αμάξι μαζί σας, γιατί απλά δεν χρειάζεται.

Για όσους προτιμήσουν να μην ταξιδέψουν με πλοίο, το Πήλιο και οι παραλίες του φαντάζουν ιδανικά. Το ίδιο ισχύει και για την Πελοπόννησο. Μεσσηνία, Ηλεία και Λακωνία, καθώς προσφέρονται για ένα μαγευτικό τριήμερο. Δωμάτια υπάρχουν άφθονα και μπορείτε να βρείτε σε καλή τιμή. Προσοχή όμως στην κίνηση στις εθνικές οδούς καθώς θα φύγει πολύ κόσμος, οπότε καλό θα είναι να προτιμήσετε να ταξιδέψετε νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ που δεν θα έχει και τόσο κόσμο.

lefkada

Τέλος για όσους δεν έχουν πρόβλημα με τις λίγο πιο μακρινές αποστάσεις η Λευκάδα και οι απίστευτες παραλίες της φαντάζει το καλύτερο σενάριο.

Καλά να περάσετε ότι και να κάνετε και προσοχή στους δρόμους ε;