Γράφει ο Σπύρος Πλουμίδης

Μπορεί το Πήλιο ο περισσότερος κόσμος να το έχει συνδυάσει με χειμερινές διακοπές, όμως και το καλοκαίρι δεν πάει πίσω καθώς διαθέτει εξαιρετικές παραλίες για όλα τα γούστα. Το iART σας παρουσιάζει μερικές από αυτές και καλές βουτιές!!!

mylopotamos

Μυλοπόταμος

Ίσως η διασημότερη παραλία της περιοχής απέχει μόλις 6 χιλιόμετρα από την Τσαγκαράδα. Γαλαζοπράσινα νερά και ουσιαστικά δυο παραλίες που επικοινωνούν μέσω μιας πέτρινης πύλης

potistika

Ποτιστικά

Έντεκα χιλιόμετρα από την Αργαλαστή και το χαρακτηριστικό τους είναι οι τεράστιοι βράχοι μέσα στη θάλασσα που προσφέρονται για ατελείωτες βουτιές. Χρυσαφένια αμμουδιά και με ακτογραμμή γύρω στο ένα χιλιόμετρο

melani

Μελανή

Σε απόσταση αναπνοής από τα Ποτιστικά διακρίνεται για το βαθύ μπλε της θάλασσας. Καλό είναι να προμηθευτείτε από πριν νερά, φαγητά και καφέδες καθώς δεν έχει τέτοιες υποδομές και καλά κάνει.

papa_nerο

Παπά Νερό

Παραλία με περίεργο όνομα, οργανωμένη, αμμώδης, ιδανική για οικογένειες. Απέχει 4 χιλιόμετρα από το Μούρεσι.

plaka

Πλάκα

Πολύ κοντά στο χωρίο Άγιος Ιωάννης με πυκνή βλάστηση που φτάνει σχεδόν μέσα στην θάλασσα. Βοτσαλωτή παραλία με γαλάζια νερά.

fakistra

Φακίστρα

Απέχει 5 χιλιόμετρα από την Τσαγκαράδα όμως θεωρείται δύσβατη. Αυτό που θα δείτε όμως θα σας αποζημιώσει. Παραλία με βότσαλα, ιδανική για τους λάτρεις της περιπέτειας.

xoreyto

Χορευτό

Βρίσκεται 8 χιλιόμετρα μακριά από τη Ζαγορά και είναι η μεγαλύτερη παραλία της περιοχής με ακτογραμμή πάνω από δυο χιλιόμετρα. Απίστευτα νερά, την προτιμούν οι σέρφερ καθώς συνήθως έχει κύματα.

Σπύρος Πλουμίδης

Σπύρος Πλουμίδης

Δημοσιογράφος, τεχνικός υπολογιστών και επεξεργασία εικόνας. Τα κάνω όλα και συμφέρω. Το πώς έμπλεξα με όλα αυτά θα σας γελάσω. Μάλλον από πείσμα. Ακούω από ροκ μέχρι Μάρκο Βαμβακάρη. Όνειρο ζωής ένα σπίτι στο βουνό με θέα τη θάλασσα.

Δείτε επίσης