mixail1a

Της Πέννυς Κροντηρά

Ήρεμος, ταπεινός, βρίσκει την ομορφιά της ζωής στα απλά πράγματα όπως ένας περίπατος στη φύση. Ρομαντικός; Θα έλεγα πως ναι! Ο Στέφανος Μιχαήλ ή αλλιώς ο τηλεοπτικός Νεκτάριος του Μπρούσκο αν και πολύ νέος στην ηλικία αποπνέει την αύρα ενός άνδρα μιας άλλης εποχής, συνειδητοποιημένου που δίνει αξία στο «χτίσιμο» των προσωπικών του σχέσεων και  ξέρει τι ζητά από τη ζωή του.

Αν και ασχολήθηκες με αρκετά επαγγέλματα κατέληξες στην υποκριτική τέχνη. Τι είναι αυτό που σε κέρδισε στο επάγγελμα του ηθοποιού;

Είναι ωραίο να μπορείς να κάνεις άλλους χαρακτήρες εκτός από τον δικό σου και να πρέπει να πείσεις το κοινό ότι είσαι αυτοί οι άνθρωποι-ρόλοι.

mixail2Πλέον θες να ασχοληθείς αποκλειστικά με την ηθοποιία ή κρατάς και κάποια άλλη πόρτα ανοιχτή για κάθε ενδεχόμενο;

Πάντα κρατάω πόρτες ανοιχτές, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι θα προκύψει στη ζωή. Αλλά με την υποκριτική θέλω να ασχοληθώ. Έχω κάνει σεμινάρια σε θεατρικά εργαστήρια αλλά καλό θα ήταν να μπορέσω να τελειώσω μία δραματική σχολή. Προς το παρόν με τα γυρίσματα δεν έχω χρόνο αλλά στο μέλλον δεν το αποκλείω. Ότι και αν μάθεις στη ζωή σου κερδισμένος βγαίνεις.

Παλαιότερα έχεις πει ότι θα ήθελες να παίξεις στο θέατρο αλλά δεν ένιωθες τότε έτοιμος. Σήμερα θεωρείς ότι είσαι έτοιμος; Σου έχει γίνει πρόταση για κάποια θεατρική δουλειά;

Θέλω να το δοκιμάσω. Μου είχαν γίνει και πιο παλιά κάποιες προτάσεις αλλά δεν ήταν και δεν είναι εφικτό, λόγω του δύσκολου προγράμματος που έχω με περίεργες ώρες γυρισμάτων που δεν μπορείς να τις καθορίσεις. Ειδικά οι ηθοποιοί που μένουμε στην Κύπρο. Δεν είναι το ίδιο με το να πηγαινοέρχεσαι δυο τρεις φορές την εβδομάδα και να ξέρεις ότι έχεις γύρισμα συγκεκριμένες ώρες.

Θα ερχόσουν να μείνεις στην Ελλάδα αν είχες κάποια επαγγελματική πρόταση;

Ναι, δεν υπάρχει κάτι που να με εμποδίζει. Μπορεί να είμαι λάτρης του τόπου μου αλλά την Ελλάδα και την Κύπρο τις θεωρώ ένα. Δεν αλλάζει κάτι για εμένα. Το μόνο είναι ότι θα πρέπει να αφήσω το σπίτι και να πάω να μείνω αλλού. Αν και προτιμώ το χωριό μου και την ηρεμία μου.

Πως νιώθεις που το Μπρούσκο θα συνεχιστεί και την επόμενη σεζόν;

Είναι η ανταπόδοση του κόσμου σε αυτή τη σκληρή δουλειά που κάνουμε τόσο καιρό το να παραμένουμε ακόμα πρώτοι. Αυτό μας δείχνει ότι πετύχαμε κάτι μεγάλο και ο κόσμος ακόμα μας αγαπά και μας θέλει. Μετά χαράς θα του χαρίσουμε άλλη μια χρονιά και ελπίζω να είναι δίπλα μας. Το Μπρούσκο είναι ακόμα στην ακμή του και ανεβαίνει όσο πάει.

Μπορείς να μας αποκαλύψεις κάποια εξέλιξη για το χαρακτήρα που υποδύεσαι;

Τώρα θα γυρίσουμε τα τελευταία επεισόδια της σεζόν. Δεν ξέρω ακόμα τι θα γίνει. Η σχέση με τη μητέρα μου πάει όλο προς το καλύτερο και ο Νεκτάριος θα προσπαθήσει να τα ξαναβρεί με τον Πάτροκλο.

mixailΗ Τζούλι Τσόλκα σε προ(σ)κάλεσε στο #mprousko_interview_challenge και σου υπενθυμίζει τον διαγωνισμό ρακής που κάνατε στα γυρίσματα πρώτου κύκλου στην Κρήτη. Τι είχε συμβεί τότε; Με τη σειρά σου προ(σ)κάλεσε τον επόμενο/η συνάδελφο σου.

Όταν είχαμε πάει για πρώτη φορά στην Κρήτη, δεν ήμουν τόσο συνηθισμένος στο να πίνω και εκεί πίνουν αρκετά. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ξαναδεί ανθρώπους να πίνουν τόσο και να είναι καλά. Οπότε καθόμαστε σε ένα τραπέζι όλοι, απέναντί μου είχα την Τζούλι και ανοίξαμε κουβέντα για το ποτό και μου λέει «Άντε να αρχίσουμε να πίνουμε» της λέω ότι «Τζούλι μου, δεν νομίζω ότι θα με κερδίσεις» και μου απαντά «Όταν νιώσεις ότι δεν μπορείς άλλο να μου πεις σταμάτα και θα σταματήσω».

Έτσι ξεκινάμε αυτό τον «διαγωνισμό» με την Τζούλι και καταλήξαμε στο να είμαι εγώ ο μεθυσμένος και αυτή ακόμα καλά! Οπότε με κέρδισε. Δεν θυμάμαι καν πόσο είχαμε πιει. Από τότε η σχέση μου με την ρακή καλυτερεύει, έχω αποκτήσει αντοχές. Προ(σ)καλώ στο  #mprousko_interview_challenge την Παυλίνα Μαυρή να σου πει πόσο καλή οδηγός είναι.

Πως είναι ο Στέφανος στην καθημερινή του ζωή όταν σβήνουν οι κάμερες;

Μου αρέσει να είναι όλα όμορφα και ωραία. Να ξέρω ότι θα έρθω στο σπίτι, θα πάω στο γυμναστήριο, θα κατέβω στο καφενείο να πιω τον καφέ μου. Μου αρέσει να βγω να πάω μια βόλτα, να χαλαρώσω να κάτσω να καπνίσω ένα τσιγάρο και να μην ακούω τίποτα. Να βρίσκομαι σε πιο ήρεμες συνθήκες. Δεν μου αρέσει όταν βγαίνω να νιώθω ότι είμαι το επίκεντρο. Αγαπάω τον κόσμο αλλά δεν θέλω να αισθάνομαι ότι με κοιτάζουν ότι και αν κάνω.

Επιλέγεις βουνό ή θάλασσα; Τι είναι αυτό που σε ηρεμεί στη φύση; Είναι το καταφύγιό σου;

Και τα δύο έχουν τις ομορφιές τους. Από μικρός μεγάλωσα στη φύση. Διακρίνω τις πιο μικρές λεπτομέρειες όπως το να βλέπω πως αλλάζουν τα χρώματα στο ηλιοβασίλεμα. Αν και αυτό το βλέπουν όλοι οι άνθρωποι το αφήνουν να περάσει απαρατήρητο. Βλέπω πως είναι ένα δένδρο, γιατί βγαίνουν έτσι τα φύλλα. Είναι μικρά πράγματα που είναι μεγάλα στην ουσία και που χρειάστηκαν πολύ τέχνη για να γίνουν και να μην υπάρχει κάποιο λάθος στη φύση.

mixail3Πως βλέπεις τις προσωπικές σχέσεις στα άτομα της γενιάς μας;

Νομίζω ότι είναι ένα περίεργο κεφάλαιο στις μέρες μας το πώς έχουν γίνει τα πράγματα. Οι προσωπικές σχέσεις είναι πλέον μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης και όχι όπως ήταν παλιά. Ο κόσμος έχει αποξενωθεί και είναι εξαρτημένος από την τεχνολογία. Σε κάποιους δίνει νόημα στη ζωή αν πάρουν 200 like  στο instagram. Εγώ αυτό το θεωρώ ανούσιο.

Ο μόνος λόγος που έχω facebook και instagram είναι για τη δουλειά, γιατί χρησιμεύει για promotion. Λειτουργώ λίγο πιο παραδοσιακά στη ζωή μου. Είμαι πιο παλαιών αρχών και της οικογενείας. Έχω αρχές και αξίες που δεν βλέπω να έχουν τόσο οι άνθρωποι της ηλικίας μου και οι νεότεροι, όπως η πατρίδα, η θρησκεία, να μεγαλώνεις σωστά τα παιδιά σου, να σέβεσαι τους γονείς σου, τους φίλους σου. Δεν υπάρχουν πλέον αυτά. Στις σχέσεις μου θέλω να έχω εγώ το «πάνω χέρι» όχι με τον κακό τρόπο αλλά να νιώθω ότι με σέβεται η γυναίκα μου. Γιατί με το να με σέβεται η γυναίκα με κάνει εγώ να την σέβομαι δέκα φορές πιο πολύ, της δίνει αξία. Δεν μου αρέσει να μου επιβάλλει ότι θέλει, προτιμώ να το συζητώ ανοιχτά και συνήθως κάνω αυτό που θέλουν. Δεν θέλω να μου πει «Πήγαινε ντύσου γιατί απόψε θα βγούμε» γιατί δεν ξέρει τι έχω να κάνω αύριο το πρωί και να δουλεύω. Αν εγώ σαν άνδρας πω της γυναίκας «Ντύσου και πάμε έξω να φάμε σε ένα ακριβό εστιατόριο» αυτό αρέσει στη γυναίκα. Είναι μια διαφορά που οι γυναίκες έχουν αρχίσει και χάνουν, δεν μπορείς να τους μιλήσεις πια και να νιώσεις άνδρας. Δεν σε αφήνουν γιατί νομίζουν ότι έχεις τον έλεγχο και είναι κακό. Αντιθέτως, είναι θέμα πως επικοινωνούν δύο μυαλά. Η νοοτροπία είναι για μένα ένας λόγος για τον οποίο θα έμενα με κάποια.

Δήλωσες ότι έχεις τη γυναίκα που είναι δίπλα σου βασίλισσα. Δηλαδή;

Αν νιώσω ότι με εκτιμά, με σέβεται και βλέπω ότι κρέμεται από πάνω μου τότε θέλω να της δώσω ακόμα πιο πολλά. Έχω στήσει καρτέρι έξω από την δουλειά για να πάω ένα δώρο, έχω οργανώσει βόλτα σε μια παραλία, χωρίς να ξέρει που πάμε και είχα στήσει εκεί κάποια πράγματα.

Τι σε ξενερώνει σε μία σχέση;

Το να μην κατανοεί πως λειτουργώ με ξενερώνει αμέσως, ασχέτως πόσο όμορφη είναι. Αν δεν το κατανοεί μία κοπέλα αυτό δεν είμαι μαζί της. Δεν είμαι παράλογος να έχω απαιτήσεις από τους ανθρώπους για πράγματα που δεν δείχνω. Δεν περιμένω να είναι μάντης ο άλλος. Αλλά κοιτάζω πιο πολύ τον χαρακτήρα και τον εσωτερικό κόσμο για να μπορώ να επικοινωνώ.

Περίγραψε μία ιδανική μέρα για εσένα;

Να ξυπνήσω το πρωί, να πάω μια βόλτα με τα σκυλιά, να πάω για καφέ, να ανάψω εδώ στο σπίτι τα κάρβουνα και να ψήσω στην αυλή με φίλους. Μετά μπορεί να βγω για ποτό να δω και λίγο κόσμο.

Κάνεις όνειρα και ποια είναι αυτά;

Κάνω όνειρα εφικτά, πρέπει να το δω να έρχεται για να μπορώ να το ονειρευτώ. Δεν έχω όνειρο να βρεθώ από την μια μέρα στην άλλη στο Χόλλυγουντ, ας πούμε. Ένα όνειρό μου είναι να κάνω οικογένεια, να έχω το σπιτάκι μου και να ζούμε ευτυχισμένοι.

mixail4Πως φαντάζεσαι τον Στέφανο σε 15 χρόνια από τώρα;

Σίγουρα θα έχω οικογένεια και παιδιά. Να έχω μια καλή δουλειά για να μπορώ να τους συντηρώ. Δεν θέλω πολλά.

Αν μπορούσες τι θα άλλαζες στον εαυτό σου;

Θα ήθελα να μην είμαι τόσο αγχώδης άνθρωπος και τόσο ευαίσθητος. Πολλές φορές δεν κάνω πράγματα που θέλω για να μην απογοητεύσω ή πληγώσω ανθρώπους.

Οι γονείς σου δούλευαν σκληρά όσο ήσασταν μικροί για να μη σας λείψει τίποτα. Πως βλέπεις την σημερινή κατάσταση με την οικονομική κρίση που περνά η Κύπρος και η Ελλάδα;

Υπάρχει πολύ ανεργία στην Κύπρο και δεν έχει φτιάξει τίποτα ακόμη αντιθέτως πάει χειρότερα η κατάσταση. Στην Κύπρο που είμαστε μικρή κοινωνία υπάρχει ακόμα ένα ποσοστό ανθρώπων που εγώ τους λέω «πρόβατα» και ακολουθούν το κόμμα τους ότι λάθη και να κάνει. Εσείς έχετε εναλλαγές στην εξουσία, δεν είστε πιστοί σε ένα κόμμα. Προσπαθεί να βρει λύσεις ο κόσμος στην Ελλάδα, αλλά σας κοροϊδεύουν. Η κυβέρνηση που βγήκε στην Ελλάδα είναι ο μεγαλύτερος ηθοποιός για εμένα. Εγώ παρακολουθούσα τον Καμμένο πριν μπει στην κυβέρνηση και έλεγα «τι άνθρωπος είναι αυτός! Μακάρι κάποια στιγμή να βγει πρωθυπουργός.». τελικά φάνηκε πως ότι έλεγε πως είναι κακό και το έκαναν οι άλλοι, το κάνει τώρα αυτός! Πιστεύω πως πρέπει να ξεσηκωθεί ο κόσμος. Την Ελλάδα δεν μπορείς να την αρπάξεις με τα όπλα, γιατί αν δώσεις σε ένα πολίτη ένα όπλο να βγει στο βουνό το ηθικό του ανεβαίνει και σημαίνει ότι κάτι κάνει. Τώρα είναι όλοι καθηλωμένοι και δεν μπορεί κανείς από μόνος του να κάνει κάτι. Έχω περισσότερο άγχος για την Ελλάδα από ότι για την Κύπρο.