julie (4)1

Της Πέννυς Κροντηρά

Άκρως καλλιτεχνική φύση, ταλαντούχα, νέα, δυναμική, όμορφη είναι η Τζούλι Τσόλκα που μας συστήθηκε ως Βασιλική το 2013 μέσα από το επιτυχημένο σίριαλ Μπρούσκο του ΑΝΤ1 και μπήκε αμέσως στην καρδιά μας. Μία σκηνή που μου έχει μείνει από το σίριαλ με την Τζούλι είναι όταν τραγούδησε στα βαφτίσια της Αγάπης, της κόρης της Μελίνας και του Αχιλλέα και μας μάγεψε με τη φωνή της, ξαφνιάζοντάς μας ευχάριστα. Στη συνέντευξη πάντως με κέρδισε με το προσιτό, άμεσο και φιλικό του χαρακτήρα της κάνοντάς με να αισθανθώ ότι την ξέρω καιρό.

Μάλιστα από την Τζούλι ξεκινά το #mprousko_ interview_challenge που αναμένεται να τραβήξει το ενδιαφέρον μας καθώς οι αγαπημένοι μας πρωταγωνιστές του Μπρούσκο θα μας «μαρτυρούν» αστείες στιγμές γυρισμάτων!!!

Θα ξεκινήσουμε λίγο ανορθόδοξα τη συνέντευξη… Πες μας τι δεν ξέρει ο κόσμος για εσένα που εσύ θες να μοιραστείς!

Μου αρέσει πάρα πολύ η ζωγραφική. Ζωγραφίζω και η ίδια ερασιτεχνικά και υπάρχουν διαστήματα που τα περνάω με τελάρα, κάρβουνα και χρώματα. Ακόμα, όταν περπατάω συνήθως τραγουδάω.

julie (3)Τι σου προσφέρει η τέχνη της υποκριτικής στη ζωή σου; Ποια η δύναμη που σε έλκει προς το μέρος της;

Μου προσφέρει καταρχάς ισορροπία και με ένα τρόπο λειτουργεί ψυχοθεραπευτικά σε μένα. Νομίζω είναι η μαγεία της υποκριτικής που με έλκει. Μιλάω για τη μαγεία να παίρνεις ένα κείμενο στο χαρτί και σιγά σιγά μαζί με την ομάδα να του δίνεις μορφή και υπόσταση. Να δίνεις ανάσα στον ήρωά σου. Να τον κουβαλάς στη σκέψη σου καθημερινά και παντού και να λατρεύεις εκείνες τις στιγμές που κάτι που είδες, άκουσες, μύρισες και σου έδωσε το ερέθισμα που έψαχνες. Αυτό με έλκει…

Πες μου μία συμβουλή ενός δασκάλου σου στο θέατρο που σε ακολουθεί μέχρι σήμερα.

“Ο ηθοποιός έχει την ευχή και την κατάρα να αναγνωρίζει το ψέμα. Κάποιες φορές γίνεται σωτήριο, κάποιες άλλες αβάσταχτο”.

Τι σε έχει διδάξει ο χώρος της υποκριτικής τέχνης;

Υπομονή, επιμονή, να ξεχωρίζω πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να μιλήσω και πότε να αφήσω τις κουβέντες να πέσουν κάτω. Με έμαθε να διεκδικώ πράγματα για μένα και το πιο σημαντικό, αν δεν δουλεύεις συνέχεια και σκληρά, διάρκεια δεν θα έχεις.

Ποια τα όνειρα σου;

Είναι πολλά τα όνειρά μου. Για δουλειές που θέλω να κάνω, για ταξίδια, για ρόλους. Μου αρέσει πολύ να κάνω όνειρα ακόμα και τα πιο τρελά, ενώ δεν μου αρέσει καθόλου να κάνω σχέδια.

Ποιοι οι φόβοι σου;

Φόβους δεν έχω… Γενικά είμαι της άποψης ότι δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε γιατί βάζουμε τον εαυτό μας σε μια αμυντική θέση και δεν κυνηγάμε τα θέλω μας… Προτιμώ να τολμώ, να προσπαθώ κι αν πέσω να ξανασηκωθώ.

Υπάρχει κάποιος ρόλος που θέλεις πολύ να ενσαρκώσεις μελλοντικά και λειτουργεί ως πρόκληση για εσένα;

Η Κασσάνδρα είναι σίγουρα ένας τέτοιος ρόλος. Υπάρχουν κι άλλοι ρόλοι που θέλω να ενσαρκώσω και πιστεύω πως όλα θα γίνουν όταν είναι η σωστή στιγμή. Η Κασσάνδρα, όμως, είναι για μένα ένα στοίχημα με τον εαυτό μου.

Ποια τα επαγγελματικά σου σχέδια;

Δεν είναι κάτι ανακοινώσιμο ακόμα. Γίνονται κάποιες συζητήσεις για πράγματα που με ενδιαφέρουν, να υλοποιηθούν όμως χρειάζονται και οι κατάλληλες συνθήκες που δεν εξαρτούνται από μένα μόνο. Ελπίζω για το καλύτερο και όταν θα έχω νέα θα ενημερώσω.

julie (2)Ποια τα κοινά με το ρόλο σου στο Μπρούσκο;

Είναι αρκετά. Η Βασιλική είναι ο πιο κοντινός, σε μένα, ρόλος που έχω παίξει μέχρι τώρα. Έχει πολλά από τα χαρακτηριστικά μου. Την ανεξαρτησία, τον τσαμπουκά, πόσο ψηλά έχει την φιλία στην ζωή της, την ευαισθησία. Βέβαια με άλλο τρόπο παρουσιάζονται για χάρη του σεναρίου στο Μπρούσκο και αλλιώς στην ζωή, εννοείται.

Τα γυρίσματα του “Μπρούσκο” από στιγμιότυπα που ανεβάζετε οι ηθοποιοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μοιάζουν σαν να βρίσκεστε σε ένα «εφηβικό» πάρτι με μπόλικη δόση τρέλας. Πες μου μία στιγμή που σου έχει μείνει αξέχαστη από τα γυρίσματα και προ(σ)κάλεσε τον επόμενο συνάδελφο σου από το σίριαλ να μας περιγράψει κάτι που έχετε ζήσει πίσω από τις κάμερες για χάρη του σεναρίου.

Στα γυρίσματα φροντίζουμε καθημερινά να περνάμε καλά γιατί αλλιώς δεν αντέχεται το 12ωρο και το ξέρουμε καλά. Διαθέτουν όλοι αρκετή δόση τρέλας και χιούμορ και καθημερινά όλο και κάτι γίνεται. Τα περισσότερα γέλια τα ρίχνω όταν έχω γύρισμα με τον Αποστόλη Τότσικα και τον Αλέξανδρο Παρίση. Αυτοί οι δύο μπορούν να με κάνουν να κλαίω κανονικά. Στον γάμο της “Αλίκης” και του “Χρήστου”  π.χ. ο Αλέξανδρος μας τραγουδούσε το “νιάου βρε γατούλα” μιμούμενος την φωνή του Β. Παπακωνσταντίνου, το αποτέλεσμα ήταν να κλαίμε όλοι από τα γέλια. Κάποιος από εμάς τον τράβηξε βίντεο το ανέβασε και στο ίντερνετ.

Σε ευχαριστώ που μου δίνεις την χαρά να ξεκινήσω καινούργια πρόκληση, μιας και είναι ένα από τα παιχνίδια που παίζουμε οι ηθοποιοί του Μπρούσκο στα social media, και προ(σ)καλώ τον Στέφανο Μιχαήλ στο #mprousko_interview_challenge να μας πει ένα περιστατικό που θυμάται έντονα από τα γυρίσματα και του θυμίζω τον διαγωνισμό ρακής που κάναμε στα γυρίσματα πρώτου κύκλου στην Κρήτη.

Το θέατρο είναι στα σχέδιά σου για την ερχόμενη σεζόν ή λόγω του σίριαλ δεν προλαβαίνεις;

Το θέατρο είναι πάντα στα σχέδια μου. Είναι πολύωρα τα γυρίσματα αλλά μπορεί να προγραμματιστεί. Για μένα έχει σημασία να είναι κάτι που με εκφράζει την προκειμένη στιγμή. Για την ερχόμενη σεζόν θα δούμε. Κάνω κάποιες συζητήσεις όπως σου είπα πριν, και όταν κάτι σταθεροποιηθεί θα μπορώ να το ανακοινώσω.

Φοβήθηκες μην «αποξενωθείς» από το χώρο λόγω του ταμπού που υπάρχει με τις καθημερινές σειρές από κάποιους συναδέλφους;

Όχι φυσικά. Έχω φίλους που είναι εξαιρετικοί ηθοποιοί και συνάδελφοι και φαν του σίριαλ ή παίζουν σε ανταγωνιστικά σίριαλ και είμαστε μια χαρά φίλοι. Οι μόνοι άνθρωποι που προσπαθούν να με “αποξενώσουν” όχι μόνο εμένα αλλά γενικότερα τους συναδέλφους, είναι κάποιοι κομπλεξικοί που έτσι κι αλλιώς πέφτουν συνήθως οι ίδιοι στον λάκκο που σκάβουν για άλλους.

Περίγραψε μου μία ιδανική μέρα για εσένα.

Ηλιόλουστη, γύρω στους 28 βαθμούς και φυσικά στη θάλασσα! Με γαληνεύει και με γεμίζει ενέργεια η θάλασσα και ο ήλιος.

Τι σε κάνει να χαμογελάς και τι σε εξοργίζει;

Χαμογελώ πολύ με μια καλημέρα, μια αγκαλιά, με ένα όμορφο τοπίο, όταν πίνω την πρώτη γουλιά καφέ. Και εξοργίζομαι με το ψέμα και την ευθυνοφοβία. Το να μην αναλαμβάνει κάποιος τις ευθύνες του το βρίσκω εξωφρενικό…

julie (4)Όλα γίνονται για κάποιο λόγο: Πόσο ισχύει τελικά;

Για μένα απόλυτα και είναι το moto μου. Όλα γίνονται για να μάθουμε κάτι και ο καθένας μας έχει τα δικά του μαθήματα. Αρκεί να είμαστε ανοιχτοί στην ζωή και να τη δεχόμαστε όπως έρχεται. Κάποια στιγμή αποκαλύπτεται και ο λόγος… δεν έχει όμως σημασία… σημασία έχει να ζούμε το τώρα μας.

Πως βιώνεις την κρίση ως πολίτης της χώρας;

Ως οικονομική μετανάστρια. Το 2010 αναγκάστηκα να φύγω από την Ελλάδα, παρόλο που δεν το ήθελα, λόγω απίστευτης αύξησης της ανεργίας στον κλάδο μου. Και δυστυχώς βλέπω ακόμα πόσο αβυσσαλέα ρημάζουν τον πολιτισμό μας και τους ηθοποιούς μας σε αυτή τη χώρα με μεγάλη στεναχώρια.

Αγαπημένο τραγούδι;

Άπειρα. Υπάρχουν κάποια όμως που μπορεί να μου κολλάνε ακόμα και για μήνες. Μόνο όταν τα μάθω ξεκολλάνε. Αυτόν τον καιρό τραγουδώ συνέχεια το “Κυρίες και Κύριοι” του Κώστα Τουρνά.

Αγαπημένη μυρωδιά που σου φέρνει θύμησες;

Το γιασεμί… μου θυμίζει τα καλοκαίρια μου…

Έρωτας – αγάπη, μπορούν να συνυπάρξουν;

Τι να σου πω… δεν ξέρω… Μπορεί κάποια στιγμή να μάθω, τότε θα σου πω…

Πως φαντάζεσαι το δικό σου iART; Για τι θα μιλά;

Για τα πιο ανορθόδοξα και γεμάτα φαντασία πράγματα! Έτσι όπως ξεκίνησε και η δική μας συνέντευξη…