Συνέντευξη στην Άννα Παχή

H πρόσφατη κυκλοφορία του τραγουδιού «Αετομάνα» ήταν η αφορμή για τη συζήτηση με έναν νέο καλλιτέχνη, το Λευτέρη Σαββάκη. Ο Λευτέρης ζει και δημιουργεί στην Κρήτη και σίγουρα θα μας απασχολήσει στο άμεσο μέλλον. Απολαύστε τον.

 Η πρώτη σου δουλειά είναι ένα ιδιαίτερο, εσωτερικό τραγούδι, με τίτλο «Αετομάνα». 

Όλα ξεκίνησαν όταν η Φρόσω Γιατρομανωλάκη μου έδωσε τους στίχους. Ταυτόχρονα πρότεινε τη συνεργασία με τον Χρήστο Παπαδόπουλο, ο οποίος, αφού με άκουσε, δέχτηκε χωρίς δεύτερη σκέψη…Kάπως έτσι δημιουργήσαμε αυτό το τραγούδι.

Έχει το παραδοσιακό ηχόχρωμα της Κρήτης. Είναι το στίγμα σου, ή να περιμένουμε πειραματισμούς και σε άλλα μουσικά ιδιώματα;

Θέλω πολύ να μείνει ως το στίγμα μου, αλλά θα ήθελα να πειραματιστώ και σε άλλου είδους τραγούδια, μιλάμε πάντα για έντεχνα.

Πότε κατάλαβες πως θέλεις να ασχοληθείς με τη μουσική;

Ξεκίνησα να παίζω κιθάρα στα 13 μου χρόνια. Λίγους μήνες αργότερα ξεκίνησα να τραγουδάω. Είδα πως υπήρχε ανταπόκριση, άρεσε στον κόσμο αυτό που άκουγε. Ένα χρόνο μετά, ήρθε η συνειδητοποίηση.

Σκέφθηκες ποτέ να συμμετάσχεις σε κάποιο talent show;

Το σκέφτηκα και το έκανα κιόλας. Ξεκινήσαμε 3000 άτομα και έφτασα στους 120, μετά όμως από μια κακή ερμηνεία μου σε τραγούδι «κόπηκα». Παρόλα αυτά, θα το ξαναέκανα. Ήταν μια απίστευτη εμπειρία.

Τι είδους δυσκολίες έχεις συναντήσει μέχρι τώρα;

Μέχρι στιγμής, η μεγαλύτερη δυσκολία ήταν προσωπικής φύσεως. Όταν έχασα τον παππού μου, σταμάτησα να τραγουδάω για πολύ καιρό. Το ξεπέρασα όμως κι έκτοτε δεν έχω συναντήσει άλλη ιδιαίτερη δυσκολία, ευτυχώς.

Ποιές ήταν οι καλύτερες στιγμές;

Αγαπώ πολύ τις βραδιές που διασκεδάζω τον κόσμο μέχρι πρωίας. Επίσης, όταν άνοιξα την συναυλία της Παυλίνας Βουλγαράκη, όταν τραγούδησα τυχαία σε μια παρέα με την Ελένη Δήμου και όταν ερμήνευσα το τραγούδι «Στην καρδιά» στον ίδιο τον Θέμη Αδαμαντίδη και πήρα τα συγχαρητήρια του.

Μένεις μόνιμα στην Κρήτη. Θα έφευγες από το νησί αν το απαιτήσει η δουλειά σου;

Θα προτιμούσα όλα να ξεκινήσουν από εδώ, αλλά αν χρειαστεί να φύγω θα το κάνω, αλλά για λίγο. Δεν μπορώ να εγκαταλείψω το νησί μου.

Ποιά είναι τα επόμενα σχέδιά σου;

 Σύντομα θα κυκλοφορήσου δυο καινούργια τραγούδια. Επίσης, έχω κλείσει μια συναυλία στο Μικρό Κηποθέατρο στο Ηράκλειο και πολλές άλλες εμφανίσεις!

Πως θα επιθυμούσες να προχωρήσει η καριέρα σου; Πως σκέφτεσαι να το πετύχεις;

Θα προτιμούσα να γίνει σταθερά και θα το καταφέρω με ταπεινότητα και πολύ δουλειά!

Τι θα ήθελες να σκέφτεται το κοινό όταν ακούει το όνομά σου;

Ως καλλιτέχνης που τραγουδάει με την ψυχή του, γιατί αυτό κάνω, αυτό θα επιθυμούσα να σκέφτεται και και ο κόσμος. Θα ήθελα να επικοινωνώ με τους στίχους μου και το χαμόγελο μου…

Άννα Παχή

Άννα Παχή

Παιδί της πόλης και Αιγόκερως. Ζει κι εργάζεται στην Αθήνα, γράφοντας για όσα της κάνουν εντύπωση, καλή ή κακή. Έχει εκδώσει τη νουβέλα «Το έπος των Gpeleαίων» και τον Οδηγό Επιβίωσης «Αντρών Εγχοιρίδιον». Της αρέσουν οι σοκολάτες και τα μιούζικαλ.

Δείτε επίσης