klonaris2Της Πέννυς Κροντηρά

Από τα καινούργια πρόσωπα του “Μπρούσκο” που εμφανίστηκαν λίγο πριν το τέλος του προηγούμενου κύκλου, αλλά αναμένεται να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της σειράς είναι ο Μανώλης Κλωνάρης ή κατά τη σειρά ο Αλκιβιάδης! Νέος ηθοποιός έχοντας αγάπη για το χώρο και μεγάλη διάθεση να ανταποκριθεί στις προκλήσεις που θέτει κάθε ρόλος έχει βουτήξει στα βαθιά παίζοντας σε μία επιτυχημένη καθημερινή σειρά. Ταλαντούχος και ευγενής στην πραγματική ζωή έρχεται σε αντίθεση τον σκληρό χαρακτήρα που υποδύεται.

Πόσα χρόνια είσαι στο χώρο; Η υποκριτική ήταν η πρώτη επιλογή σου;

Δουλεύω στο θέατρο από το πρώτο έτος της σχολής σε διάφορα πόστα (φροντιστής, ταξιθέτης, φωτιστής, σκηνογράφος, βοηθός σκηνοθέτης κ.τλ), τη σχολή την τελείωσα το 2015. Η υποκριτική με ενδιέφερε πάντα. Παράτησα στη μέση αρκετά πράγματα μέχρι να καταλήξω να μπω στο θέατρο τέχνης.

Αντιλαμβάνεσαι καλύτερα τους ανθρώπους λόγω της τέχνης;

Κανέναν δεν μπορώ να αντιληφθώ. Είμαι όμως πιο πρόθυμος να τους ακούσω και να τους καταλάβω.

Ιδανικά με τι είδος θα ήθελες να ασχοληθείς;

Με ανθρώπους που θα με αγαπάνε και θα με γουστάρουν.

Τι δεν ξέρει ο κόσμος για σένα και μπορείς να μας πεις;

Είμαι ντροπαλός, δεν ανοίγομαι εύκολα. Δεν βγαίνω σχεδόν καθόλου. Μου αρέσει να βλέπω τηλεόραση, να παίζω ηλεκτρονικά και που και που να ανοίγω κανένα βιβλίο.

Ποια τα επαγγελματικά σου σχέδια;

Θα συμμετέχω στην παράσταση του Λέανδρου Ταλιώτη “η αρχή του Αρχιμήδη” του Ζουζέπ Μαρία Μιρό με τους Τζορτζίνα Τάτση, Δημήτρη Κωνσταντινίδη και τον Αντώνη Καλογήρου από τις 22 Νοεμβρίου έως  τις 12 Δεκεμβρίου στο θέατρο Διόνυσος στη Λευκωσία.

Πως είναι να βρίσκεσαι στην οικογένεια του “Μπρούσκο”; Πως νιώθεις;

Αισθάνομαι τυχερός και ευγνώμων που με επέλεξε ο Αντρέας Γεωργίου. Είναι κάτι καινούργιο για μένα. Κάθε μέρα είναι μια πρόκληση κάτι νέο που πρέπει να μάθεις.

Έχεις κοινά με τον χαρακτήρα που υποδύεσαι;

Φαντάζομαι πως κάτι θα υπάρχει. Τα λόγια του Αλκιβιάδη εκφράζονται μέσα από το δικό μου σώμα, τη δίκη μου φωνή και τα δικά μου συναισθήματα.

Ο Αλκιβιάδης είναι αυτό που βλέπουμε ή κρύβει κάτι άλλο;

Όλα του πάνε από το κακό στο χειρότερο. Η μόνη χαρά που έχει είναι η δουλειά του. Τι να κάνει και αυτός; Θα κρύψει κάτι.

Ο Αλέξανδρος Παρίσης σε προ(σ)κάλεσε στο #mprousko_interview_challenge να μας πεις ποια περίοδο της ζωής του αποφάσισε να αφήσει μουστάκι ο Αλκιβιάδης; Ποιον προκαλείς να είναι ο επόμενος;

Στους βατραχανθρώπους γιατί, εκτός από τη νομική, τελείωσε και τα κομάντο. Προκαλώ τη Φιόνα Γεωργιάδη να μας πει πως έκανε πρόταση γάμου ο Αλκιβιάδης στην Άλκηστη.

klonaris3Ρόδος, Αθήνα, Κύπρος: πως είναι οι μεταβάσεις αυτές στον τρόπο ζωής;

Εξαιτίας των τόσων μετακομίσεων έχω χάσει τις σταθερές μου. Δεν μου είναι καθόλου εύκολο. Δεν έχω πια ανθρώπους κοντά μου να με στηρίζουν και να μου δίνουν κουράγιο. Δεν κάνω εύκολα φίλους και παρέες με αποτέλεσμα να είμαι αρκετά μόνος. Αλλά το πολεμάω.

Αποφάσισες να ασχοληθείς με ένα χώρο που έχει επαγγελματική ανασφάλεια δεν σε φοβίζει αυτό για το μέλλον σου;

Το παρόν με φοβίζει, στο μέλλον θα έχω να διορθώσω αρκετά.

Τι σου λέει ο κόσμος στο δρόμο;

Έζησα μια άβολη στιγμή χθες. Πήγαινα στο περίπτερο και περνώντας έξω από ένα καφέ οι θαμώνες που κάθονταν στα εξωτερικά τραπέζια της καφετέριας με είδαν και άρχισαν να φωνάζουν “η γυναίκα σου είναι με τον Σήφη! Το μπρούσκο, ρε το μπρούσκο! Σε κερατώνει! Πρόσεχε την!”. Ένιωσα πραγματικά πολύ άσχημα.

Τι σε εκνευρίζει και τι σε κάνει να χαμογελάς;

Εκνευρίζομαι με παρά πολλά. Πάντως με κάνουν να χαμογελάω άνθρωποι που με αγαπάνε και με στηρίζουν.

Ποιο το μότο σου;

Μην κάνεις κάτι σήμερα αν μπορείς να το κάνεις και αύριο.

Κάνεις όνειρα ή βάζεις στόχους;

Δυστυχώς κάνω μόνο όνειρα. Τόσα που και ντρέπομαι να τα πω αλλά και που δεν θα βγουν ποτέ αληθινά. Απλώς κάνω όνειρα.