Της Πέννυς Κροντηρά

Ο Νίκος Κερκένης είναι ο πυροσβέστης που έβαλε «φωτιά» στο Voice κάνοντας το Σάκη Ρουβά και τον Κωστή Μαραγέγια να «μονομαχήσουν» για εκείνον και να τον διεκδικήσουν.

Έχει ήδη δύο singles στο ενεργητικό του με τίτλο «Στο αντίθετο ρεύμα» και «Καλά θα κάνεις», ενώ το καλοκαίρι που μας πέρασε άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις με τις εμφανίσεις του σε δημοφιλές στέκι της Γλυφάδας. Άλλωστε με μεγάλη ευκολία μπορεί να ανταποκριθεί σε οποιοδήποτε τραγούδι ή ρεπερτόριο και να δώσει το δικό του στίγμα.

Το στοιχείο όμως που τον κάνει αληθινά να ξεχωρίσει από τους συναδέλφους του τραγουδιστές είναι ότι την ώρα που οι άλλοι κοιμούνται εκείνος…σβήνει φωτιές!

Έχει κάνει ιδιαίτερη αίσθηση το γεγονός ότι εκτός από τραγουδιστής εξασκείς και το επάγγελμα του πυροσβέστη. Πόσο δύσκολο είναι να τα συνδυάζεις και τα δύο;

Η αλήθεια είναι ότι επειδή δείχνουν τόσο διαφορετικά μεταξύ τους αυτά τα δύο επαγγέλματα, κάνει τρομερή εντύπωση το πως έχω καταφέρει να τα ταιριάξω! Είναι η μέρα με τη νύχτα στην κυριολεξία! Το καθένα μου δίνει όμως κάτι τελείως διαφορετικό. Από το τραγούδι παίρνω κάτι για μένα, για την προσωπική μου ευχαρίστηση. Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την αίσθηση του να είσαι πάνω σε μια σκηνή και να τραγουδάς. Όμως υπάρχουν στιγμές στην πυροσβεστική που το «ευχαριστώ» ενός ανθρώπου για τον οποίο έχεις σώσει κάτι πολύτιμο από τις φλόγες, σου δίνει τεράστια ικανοποίηση.

 Πέρασες ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές το καλοκαίρι που πέρασε με τις πυρκαγιές…

Το καλοκαίρι που πέρασε ήταν πράγματι ένα από τα πιο δύσκολα που έχω ζήσει στην υπηρεσία. Κληθήκαμε να βοηθήσουμε στις μεγάλες φωτιές σε Κάλαμο και Ζάκυνθο, και οι εικόνες που αντικρίσαμε έχουν χαραχτεί για πάντα στη μνήμη μου. Ήταν τεράστια η οικολογική καταστροφή, και αυτό που επίσης δεν συνηθίζεται ποτέ είναι ο πόνος στο βλέμμα των ανθρώπων που χάνουν τις περιουσίες τους. Είμαστε εκπαιδευμένοι να αντιμετωπίζουμε τις πιο δύσκολες καταστάσεις αλλά δεν γίνεται να μην εμπλακείς συναισθηματικά…

Έχεις ζήσει κάποια πολύ επικίνδυνη εμπειρία;

Πολλές, αλλά το καλοκαίρι συγκεκριμένα εγκλωβίστηκα σε ένα σπίτι από μια βιβλιοθήκη που με καταπλάκωσε και με έσωσε ένας συνάδελφός! Είναι κι αυτό μέρος της δουλειάς…

Πέρυσι, βρέθηκες στο The Voice. Ποιος σε προέτρεψε να πάρεις μέρος;

Οι φίλοι μου που με ακούνε χρόνια στους χώρους όπου εμφανίζομαι με παρότρυναν εδώ και χρόνια να συμμετάσχω σε κάποιο μουσικό διαγωνισμό. Επέλεξα το «Voice» γιατί είναι ένας μουσικός διαγωνισμός που επικεντρώνεται στη φωνή και γιατί -κακά τα ψέματα -η τηλεόραση έχει μεγάλη δύναμη. Αφενός σου δίνει μια άμεση αναγνωσιμότητα και σου δίνει την ευκαιρία να σε ακούσουν κάποιοι άνθρωποι του χώρου στους οποίους ένας καινούριος τραγουδιστής δεν έχει πρόσβαση.

Το βλέπεις φέτος;

Η αλήθεια είναι πως με τη δουλειά δεν προλαβαίνω να το δω, αλλά έχω δει κάποια επεισόδια.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου κριτής;

Όλοι οι κριτές είναι εξαιρετικοί και βοηθάνε ουσιαστικά τα παιδιά που αναλαμβάνουν. Θα έχω πάντα ένα ιδιαίτερο δέσιμο με το Σάκη Ρουβά που με επέλεξε και μου χάρισε απλόχερα γνώσεις και εμπειρία αλλά μπορώ να πω με το χέρι στην καρδιά πως και η Έλενα Παπαρίζου μένει αξέχαστη!

Και ο αγαπημένος σου παίκτης από το φετινό Voice;

Είναι αρκετά νωρίς ακόμα αλλά έχουν ήδη ξεχωρίσει πολύ δυνατές φωνές όπως ο Κώστας Μπουγιώτης και η Μαρία Μοσκοφιάν.

«Καλά θα κάνεις»: Είναι το ολοκαίνουργιο σου single. Ποιο είναι το θέμα του τραγουδιού;

Έχει κυκλοφορήσει εδώ και λίγο καιρό το «Καλά θα κάνεις», το καινούριο μου single, ένα ρυθμικό ελαφρολαϊκό τραγούδι σε μουσική του Χρήστου Σαντικάι και στίχους του Γιώργου Μαργέτη. «Καλά θα κάνεις να γυρίσεις κοντά μου, ψυχή μου, καρδιά μου…Τ ’αστέρια έβαλα για σένα να ψάξουν παντού, θα τρελαθώ!» Είναι ένα τραγούδι που έχει αγαπήσει πολύ ο κόσμος και έχει ήδη 240 χιλιάδες views στο youtube!

Που μπορούμε να σε απολαύσουμε φέτος το χειμώνα;

Συνεχίζω στο Οινοσχολείο κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο. Ξεκίνησα τη συνεργασία το καλοκαίρι στη Γλυφάδα όπου πραγματικά ζήσαμε απίστευτες στιγμές αλλά νομίζω ότι το γλέντι που γίνεται στο χειμερινό Οινοσχολείο στο Νέο Κόσμο είναι κάτι το μοναδικό! Σας περιμένουμε!